元朗/朗屏/洪水橋 上車盤 16 - 肯開Post未?

1001 回覆
7 Like 22 Dislike
midtown 附近塊地confirm起居屋
雖然新地(0016)、置地元朗石湖圍項目申請改劃失敗,但近年區內有部分項目成功改劃,如星星地產(1560)旗下、前身為FedEx World Service Center的元朗宏業西街21號,經改劃後重建成商住項目,市傳已命名為「雨後」,將於下半年推出市場。

最高可建樓面約17萬方呎

上述項目原為FedEx World Service Center,星星地產2016年底以約3.4億元購入後申請改劃,並於去年以8.18億元完成補地價,項目最高可建樓面約17萬方呎,每方呎樓面補地價約4780元。

星星地產主席陳文輝表示,項目預計下半年推出,共提供335個住宅單位,標準戶型涵蓋開放式至3房,主打1房戶,佔逾40%。陳早前曾稱,項目1房實用約330方呎,開放式實用約220至250方呎,另有2房至3房連套房單位。
幾時開始起?
又黎d studio flat
5百頭budget
尚悅房半/嘉湖2房
大家會點揀
(荃灣返工 主要係元天活動)
想問MT 1座6樓G係衰咩? 個主人房開刞柒? 但唔係所有Flat G都係咁咩?
理論上應該愈黎愈少人買納米樓
6樓好似係最底層,窗外有個有得睇冇得用既面露台
本來想入gy, 最後入咗柏瓏
但 但呢啲下邊有商場嘅屋苑嘅最底層其實都同人哋十幾樓差唔多高 唔係幾好咩?
佢同樓上單位唔同架,你望望平面圖先啦,另外你想買6樓呢個則咩? 佢賣完, A室一樣則賣左74x萬
嘉湖冇後悔

當時買左高層,兩房,唔洗裝修,只買傢俬電器就住

D fd 上黎都話正,但好撚遠
有無巴打住譽88附近?
想知佢隔離間消防局係咪真係好嘈
咩理論
上車盤先最大需求
知唔知yt 隔離果塊地有冇講點樣發展?之前好似見到有工程進行中
信連登仔,不如自己去現場體驗下。
你買左咩? 1定2 ?幾房?

我都買左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞