[Klopp2026] 紐卡素 對 利物浦 2

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
點解你成日搵到D白卡留言
短期崩盤唔叫陣痛期喎
陣痛期講緊成季球員唔適應打法 全季排名大跌 咁就叫陣痛期喇
陣痛期
終有一日都會終極進化
可能走左了
因為佢都白卡
今次撐你
多謝牙比
又互含
唔抵得
呢條友有句野好撚經典
咁貴買人返黎xxxxxxxx
愛你
1516乜都未建立叫咩陣痛期
仲要1516係因為all in霸氣杯先第8
蘭蛇做秘撈狗
全世界都知叫秘撈
香港咁多文盲
【呢個男人相當痴線】

Simon Hughes及David Ornstein解構高普續約細節。

喺續約前,世人或者都認定高普2024年夏天鐵定會離開利記,然而大家最少可以開心多兩年。

高普太太Ulla有住舉足輕重嘅角色,大約個半至兩個月前,兩公婆閒話家常研究吓將來,Ulla對呢個提出一口應承,一來佢地德國間大屋到2024年都仲未起好,二來Ulla被利記對曼城場波嘅氣氛深深打動。

利迷高歌高普之歌,充滿熱情,場境動容,Ulla意識到絕對唔可以拍拍蘿友走咗人,因為當中影響緊好多好多好多人。

疫情亦令高普覺得有一年半時間錯過咗好多野,亦反思自己假如離開利記後,人生可能過一啲半退休生活,重新審視後,自己其實仲有心有力,非常熱愛自己嘅工作及足球。

而歐國盃期間,高普完全抽離足球世界,好好享受人生,探望親朋戚友及四處散心叉叉電,釋放壓力及母親離世嘅打擊。

而喺高普需要人支持時,球會亦擔當重要角色,簡單講佢覺得利記上上下下對佢關懷備至,但因為上個球季球隊表現不濟而未有好好報答大家。

球隊今季強勢回歸下,高普原本打算今年中下旬先同球會討論去留,但十四日前,高普突然認為係最佳時機,於是叫經理人Marc Kosicke主動聯絡FSG,睇吓對方有冇意思延長合作關係。

咁啱其實FSG都打算黎緊秋天搵高普傾呢樣野,一來喺依家爭標大直路,唔想影響球隊,二來FSG亦驚會俾到壓力高普做成負面影響。

到最後當然一拍即合,高普並冇要求加薪,只係將合將年期延長多兩年,由開始認真談判到簽約,過程只用咗兩個星期。當中唯一問號係高普需要骨幹教練成員一定要留隊,假如有人想退出,結果可能會完全唔一樣。

高普亦為自己班子成員爭取加薪兩百萬鎊,里達斯留隊與否絕對左右大局,高普認為佢係教練團隊中最年輕最有活力嘅一個,佢嘅能力絕對有助整體成功。

球員方面,高普希望文尼及沙拿都得到新約留隊,並會之後極力遊說新體育總監Julian Ward開出新約。

事實上眾人都相信高普2024年真係會走人,而且呢個曾經認定嘅事實經常被談及,對內部係有一定困擾。然而高普續約對現有球員或轉會市場都應該有正面作用。

最驕傲嘅地方係高普喺談判過程唔會一如歷史上一啲名帥擺出高高在上嘅架子,亦未有公開或透過經理人放出一啲影響軍心嘅風聲去為自己爭取最大利益,反而只要求球會對佢部下加薪及給予肯定。

呢個男人相當痴線...

I’m so glad that Jurgen is a Red.

https://theathletic.com/3277837/2022/04/29/klopp-inside-the-deal-to-extend-liverpool-love-affair

#LFC #YNWA #WeAreAnfields12th #A12HKMO #A12OLSC #A12LFC

比寧咸見到高普留隊 應該會想快d黎
點解你成日搵到D白卡留言
因為佢都係白卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞