[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (109)

1001 回覆
3 Like 6 Dislike
想問下帶開JLC Reverso既巴打
得40個鐘hour reserve, 即係要日日上鍊,你地會唔會好唔慣?
無秒針款既錶面好classic好靚,但成日形住壞左/無鍊都唔知
small second無以上問題,但始終唔慣, 可能因為我帶開大三針
一路都對reverso 好有好感,見到你地每次分享d 相都覺得好靚,但hour reserve短呢個問題真係好令人卻步
唔係日日帶,帶果日先上十零手
巴打我記得你係小三針
想問下你覺得reverso既做工點?
唔知喺度問得唔得自動上鏈錶盒應該買邊隻
我都唔係日日戴,通常返到公司先慢慢坐底幫隻錶上吓鏈,較返啱個時間,自己就唔太介意麻煩。

有興趣可以去AD / BT上吓手試吓先,Reverso係幾唔錯架。
睇黎擁有reverso既巴打們都有一個共通點,就係唔當佢係daily watch
咁我要從新思考下如果我買reverso, 佢既定位係點先得
多謝巴打回覆
表面睇正常一隻迚對得住個價既錶囉
密㡳就睇唔到入面係點
但jlc 機芯點都應該唔差
又諗下佢咁細既長方型其實機芯攞位好考功夫,如果係雙面錶仲痴線
多謝巴打分享
當然無,分期都唔會有
其實我想要rg 綠多啲
但個sales 講左幾次係咁話同我隻藍面差唔多
諗返佢之前講既野應該同款同物料係唔會派兩隻唔同色比客
之前買15500時佢好似有講過咁上下
我日日返工都戴reverso習慣問題啫
我反而好享受上鍊嗰下 啲聲幾好J
巴打之前有無帶開手上鍊?
我帶慣GMT未試過手上,驚唔慣
但Reverso襯西裝真係一流
其實係因為答你位大竽太多錶,日日要戴吓唔同錶
好事黎ge, 幸福的煩惱
我first watch係moonwatch
已經習慣咗手上鍊
如果鐘意JLC,可以睇埋隻master ultra thin moon,automatic + 70個鐘power reserve,應該啱你要求,襯西裝又好睇。
我都有留意開呢隻
如果我真係去馬積家,應該都係呢兩隻2揀1
咁啱呢度有大芋兩隻錶都有,都係等佢專業意見
隻綠面你覺得靚唔靚
我都好想睇下實物
唔sharp 既綠,墨綠咁上下,係舖度佢啲黄光射落去似黑,要出返出面白光先明顯啲,同啲相好唔同
唔靚就唔比錢啦
免費送層樓喎,咩色都要la...
不過呢隻又真係靚
3月頭買左隻全新iwc pilot 話就話要等7weeks 最後3月尾就到左 全新跟原廠8年保+chronext 2年保(但吾會用到)

2手既就只跟chronext 2年保

同呢款應該一樣
水貨差唔多7折
vip station
你可以直接whatsapp問佢有冇現貨同價錢
浪漫啲咁睇手上鏈果陣係人同隻錶嘅交流/互動,都係一種樂趣黎
下年smp 300係咪出新款
估唔估到會有咩update呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞