「警世」千祈唔好買ASUS啲電腦

568 回覆
585 Like 83 Dislike
佢有報價單 $1900,但冇零件所以唔整
係,講明冇得整又冇得trade in
刀架在老闆勁上未?
唔係天龍人唔敢
香港人地底泥
呢單搞唔掂我諗我以後得都係買dell算
On9先買mac book
電子垃圾
acer仲撚垃圾
收你檢查費係檢查部機有冇得整
查完都幫唔到你咪話冇
msi先出名廢喎dell幾好不過香港買貴一截
asus已經係算抵買,gaming laptop算top係香港代理垃圾
借問聲顯示卡應唔應該買 電腦白痴仲喺度格價中
佢奶共 咁有咩唔奶共買得過
咁搞笑嘅你,係咁話無得整

但事實就係代理話無parts而唔係整唔到
再加上部機只係出左兩年已經有巴打講左歐洲規定parts要keep 3年,所以明顯係代理唔想麻煩就撚9樓主就算

再之前仲話個代理見係水貨唔整好合理,係唔會整水貨就一開始話水貨機唔會幫你check啦

同埋件貨雖然係水貨但有國際保只係少一年都唔知係咁提水貨做咩,你咪當個清況等於行貨過左兩年保我肯比錢換但佢同我講全球都無零件訂返黎但事實係有其他地方會有因為最少歐洲要keep 3年parts
家電壞家居保都得?唔係要有火蠋水浸?
我諗起以前中學嗰陣無乜錢 砌機淨係追求顯卡 砌咗部1060 垃圾cpu垃圾散熱

冬天嗰陣 開住部機係間房打機 熱到想開冷氣 著曬短衫短褲
去廁所一行出個廳到 凍到仆街
新高登仲有冇
Dell機香港無維修中心又係好kick
原來打錯字,係頸先啱
仲要有人話香港代理開支好大
所以要貴絕全球

note柒單野已經凸顯香港代理根本就係仆街啦
全球回收唔包香港
淘寶全國免運唔包香港
唔講以為香港喺月球上面
緊係得
我自己份家居保寫明家電電腦壞冇得整情況下賠最多5000蚊換機
睇返我個家居保plan自住包電腦係claim到最多6萬
5000係出租家居保plan而且唔包電腦
咁十幾年前電腦而家冇parts都好合理姐
但樓主部機兩三年就話冇parts唔整就好似有D過份

我公司部asus notebook過保冇耐又係話冇parts冇得整
結果買過部新
十幾年當然唔包整到啦

你都見我講過左4-5年唔包整到都合理但樓主部機係2020 model喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞