「警世」千祈唔好買ASUS啲電腦

568 回覆
585 Like 83 Dislike
我部notebook用撚左10年都未有事
係咪萬中無一
定你冇問cs報價台灣攞parts整幾錢呀
樓主標提題黨
過保一年屌間廠唔幫佢整
幾年前買asus mon,4年保
用左幾個月先知有死點
即刻call佢上門同我成塊panel換左,15分鐘搞掂
msi gs66
越南件日本砌
水貨(睇型號)係得一年國際保/無保
其他牌子水貨香港直頭唔認國際保
唔識咪衝出黎柒
嘩, 咁快無得整, 真係屌老母...
唔打機真係買apple好過, 用返3,5,7年真係咩都抵晒.
垃圾系列
本身整既時候班撚屌話7日整好,點知成個半月都攪唔掂,屌佢地都好人之常情姐
一睇就知on99等parts
水貨但有一年國際保所以唔完全係水貨啦,你話水貨完全無保咁香港代理的確大條道理話你唔係行貨唔幫你整可以唔幫你check壞左咩

但事實就係你又肯幫我check咁就唔關水定行貨事啦,錢你又識收我檢查費,一係你check都唔好同我check話過左保就唔好黎搵我,而家明顯係香港代理嫌麻煩唔想向第二度訂parts

的確係法律上代理完全無問題呀香港消費者權益就係咁垃圾,不過你而家就係用因為香港消費者權益垃圾所以代理基本上大撚哂所以無問題囉
asus啦可以睇隔離個notebook post同睇下外國D YouTube test,係香港要買水貨又要有保通常都係asus抵買
之前有部8代intel scar
買左一年多一個月就壞左著唔到機
拎上去check 一野報我萬幾
屌佢老母我部機買返黎都係萬幾
仲要收我3舊 on99
以後唔撚會買佢啲laptop
擺明撚鳩你唔想幫你搞啦
見到有一年國際保養先買
你又唔係香港買,保養期代理整到咪幫你整囉
一過咪唔理你囉,只因為你買水貨
整一向每樣野計係貴過買新
咁佢過保呀麻
點解要買垃圾
一向同成件事合唔合理係兩樣野黎
就係因為成個laptop 市場都係咁on9
所以以後唔會再俾機會
唔幫我整又收我檢查費?
收機個陣就已經checked係美國機+已過保養。
代理唔想整,應該一開始就話唔收啦

加上上面有啲巴打話,根本就唔係因為冇零件。
係代理嗰邊懶得訂之類
咁都唔屌得?
MacBook 用咗五六年 仲用緊 無壞過
Lenovo易壞都唔係咩新聞,就算保養再好,個保養期入面keep撚住整完又壞再攞去整成件事無限loop,

利申 前用家,個保養期入面大大話話攞左去整4、5次,之後保養期未完個時再壞嫌麻煩就無再攞去整
唔好話我水鳩你定點 買asus 係fortress買埋個保養 到時可以換部新款 但個保養要比一筆錢 睇你制唔制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞