「警世」千祈唔好買ASUS啲電腦

568 回覆
585 Like 83 Dislike
asus出名貴,易壞加零保障。垃圾公司
咁你推介邊個牌子好
你同佢講 你唔幫我換就告到你破產
ASUS 都幾鳩下,明明砌機用佢啲老母板graphic card 又冇乜野,但係佢出啲notebook 真係特別易壞
牙石除咗砌機硬件外 其餘一律blacklist
尤其laptop散熱用過幾間最差係佢

laptop既話Amazon 中低階野買Acer;Dell/Msi果類就高階機算啦
你帶部機落旺角或新高登check都要收檢查費
唔包幫你整好
唔明點解過咗保仲要水貨,要人check完仲要包生仔
同埋Amazon買電腦嘢就算有所謂國際保
通常都順豐過台灣整再返香港
香港冇parts好正路
真係垃圾電腦 之前部zenbook pro壞咗攞去維修中心,個維修中心啲人多到要排到出門口
屌 無咪訂囉,跟本就唔撚想同你整
咁樓主有冇叫cs報價先
散熱最差一定係hp
我2019年係newegg買咗部TUF,未多一年就壞叉電位。好彩整返之後touch wood未再壞,依排WFH都係靠佢
asus d野係幾垃圾
電腦hdmi出聲去喇叭都唔太work
背景聲勁大人聲勁細
上網search返gaming底版唔支援電子制式
睇你自己需求同筆直啦,我都唔係咩專家,不過過來人同你講聲真係唔好買Lenovo
國際保養係ASUS自己出

即係部機係邊度買,喺以下國家或地區都可以整啦。
MacBook 用撚咗5 年仲係好暢順
Apple 完勝
其實台灣野一啲都唔好,QC 衰過支那
七進七出
你唔識預知未來你係on9姐
我覺得係樓主黑仔 部vivobook pro 17年用到呢家都仲有得整
你過咗保,係咁提個保做乜鳩
Email 台灣共石屌鳩香港cs 果邊
Email咗啦
起碼用高階機正常呢d散熱問題唔應該令到壞機先
但樓主果部已經係ROG 電競機都可以咁 真係食得屎
咁你有冇報過價送走整幾錢?
定佢講明冇得整又冇得trade in?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞