「警世」千祈唔好買ASUS啲電腦

568 回覆
585 Like 83 Dislike
你部機本來香港就冇賣
點會有相關parts特別係mon
onL9都唔合邏輯,你一個客過保就全世界陪你一齊過保咩?未過果啲點保?
老老豆豆如果係咁佢唔肯整其實好正常
一嚟行貨似乎真係無同樣嘅parts
二嚟你唔可以當自己砌機咁仼你揀lcd spec求其塞塊入去,如果你想咁做應該係自己買panel搵人換,官方唔幫你做好合理
中国華碩不了
水貨唔肯整炸
Mon 點會無零件 周街都係Mon啦 幾百蚊有隻啦
#250個張圖
香港有賣

只係Amazon +運費 都平過香港千幾蚊
所以先係Amazon 買
分別在於1年 定 2年保養啫⋯⋯
冇諗過咁快壞
二年機 無零件 之前連登仔推 asus 機 好彩最後無買 gaming laptop 起碼成皮野
共碩
成班真。香港人
過咗保都係到屌要投訴,無賴到極致
牙石品質
以卵擊石
上面有巴打話未過保養 又冇零件
你可以試吓要求換新機+新款
你問佢出面重賣緊點解會無零件
試過買佢部tablet, 未夠1年就壞... 拎去維修中心佢話整唔到叫我買過部
Acer Asus fujitsu samsung都用過/屋企人用過
Windows laptop實在太多伏野

Laptop只揀apple
以前都試過
所以而家只買Apple野
部MacBook Pro 2013 用咗8年
舊年壞電竟然仲有得整
連整凹咗嘅keyboard面鋁殼都換埋
AppleCare過晒期都淨係俾咗$1500
成部機復活勁開心
好耐以前買左部,無乜點用就hd 有bad secter
原來有貨但係都好難嘈,可能人地行貨壞mon佢可以有機一換一呢
你要搵個行貨又壞mon嘅人問先知結果
你預要問美國asus/ebay啦,買水貨賺咗差價就係咁,唔通當佢鴨記parts仼你買咩,過埋國際保明撚你你都無計架喇
lenovo 用左幾年都無壞過
呢個真 平機多數散熱偷工減料 仲要廢spec好快用唔掂
寧願俾多少少Apple 起碼updates 好排玩 又相對少壞 散熱好太多
巴打在samsung個po認得你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞