[PC]上古卷軸討論區 14 屌你咁1001嘅

973 回覆
7 Like 1 Dislike

終於揾到點解係咁lag 原來我將陰影較左做4K
之後就搞點解疾一疾

疾一疾通常係有嘢要load,你係ssd定普通harddisk

Save喺SSD Game同Mod喺HDD

其實係game同mod先至多嘢要load
個save得嗰幾MB,話咁快就load完

17MB一個save
有時望個大波妹或者某啲場境會drop fps

對彈彈波彈彈下,要計physics嘛

真?

如果個場景全部都係static object就咩都唔洗計
凡係會郁嘅都要計physics,識行路仲要計埋path finding

你解釋得好好笑
堅定流
http://www.entertainment14.net/blog/post/95562402-%E4%B8%8A%E5%8F%A4%E5%8D%B7%E8%BB%B85%EF%BC%9A%E7%84%A1%E7%95%8C%E5%A4%A9%E9%9A%9B-%E5%A4%9A%E6%A0%B8cpu-%E8%A8%98%E6%86%B6%E9%AB%94%E5%84%AA%E5%8C%96%E5%A4%A7%E5%B9%85

唔信你

wfc

In米巴 we 7s
米巴答

如果你只係想知堅定流
咁答案係 堅 (不過有部份設定應該放去skyrim.ini)
ini入面每一項設定都有佢嘅功用
你之前唔係話有玩configurator咩,有冇熟讀啲內容架
唔係網站上面人話改乜你就照改架
其實,網上面咩wiki都有,包括skyrim兩個ini file
個wiki叫做S.T.E.P. Project
http://wiki.step-project.com/Guide:Skyrim_Configuration_Settings
真係想學嘅,應該要爬晒全面基本概念先

唔信你

wfc

In米巴 we 7s
米巴答

如果你只係想知堅定流
咁答案係 堅 (不過有部份設定應該放去skyrim.ini)
你之前唔係話有玩configurator咩,有冇熟讀啲內容架
其實,網上面咩wiki都有,包括skyrim兩個ini file
http://wiki.step-project.com/Guide:Skyrim_Configuration_Settings

有玩configurator嗰個係Recorder(手長絲)

In米巴 we 7s
米巴答

如果你只係想知堅定流

有玩configurator嗰個係Recorder(手長絲)

我只係用黎調校d陰影野問題姐(已經處理好)
其他功能唔熟

btw 我變左Recorder?

之前咪講過原因

如果你只係想知堅定流

其他功能唔熟

之前咪講過原因

咁我咪一直J緊自己把聲

如果你只係想知堅定流

其他功能唔熟

之前咪講過原因

咁我咪一直J緊自己把聲

原來你一直J Recorder把聲

其他功能唔熟

之前咪講過原因

咁我咪一直J緊自己把聲

你唔覺得佢把聲好好聽咩
得意得黎又有d姐姐既風格

召喚冬冬!
召喚冬冬!

人哋答你問題時又唔要人
到有需要就召喚冬冬
召喚冬冬!

人哋答你問題時又唔要人
到有需要就召喚冬冬

其實無問題要問

終於揾到點解係咁lag 原來我將陰影較左做4K
之後就搞點解疾一疾

疾一疾通常係有嘢要load,你係ssd定普通harddisk

Save喺SSD Game同Mod喺HDD

其實係game同mod先至多嘢要load
個save得嗰幾MB,話咁快就load完

17MB一個save
有時望個大波妹或者某啲場境會drop fps

對彈彈波彈彈下,要計physics嘛

真?

如果個場景全部都係static object就咩都唔洗計
凡係會郁嘅都要計physics,識行路仲要計埋path finding

我d npc d pat pat有時會瘋狂跳動好似打風咁
又有時會個人一路向前行,但個pat pat就停左係原位,之後個pat pat拉到勁長

個patpat打風
多數係因為件衫同個身嘅bone weight唔同,有機會係用錯咗body mesh
至於好似橡筋咁拉到好長,原因係隻game lag咗,physics計算被delay,造成部份身體或衣服殘留係原本位置,正常情況下,若兩個位置中間冇牆壁阻隔,殘留嘅部份會自動彈返去個身體度,但若果中間有牆阻隔,就會卡咗係牆入面,造成好似俾條繩扯住咗咁

如果你只係想知堅定流

其他功能唔熟

之前咪講過原因

咁我咪一直J緊自己把聲

你唔覺得佢把聲好好聽咩
得意得黎又有d姐姐既風格

咁不如手長絲錄兩句對白,俾我哋聽下似唔似Recorder
啲NPC係唔係特登架
見到你扑緊女就走埋嚟問 need something
又唔係有套賣,阻Q住晒
barbecue your spring pocket

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞