[威士忌26]護肝臟/護銀包產品討論

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
lm
hi
飲開咩
但wf 89 又唔覺得極度罕有, laga 16 2021 原來都有90, 都係啱自己重要d分數參考下就算啦
冇乜錢飲過嘅款唔多, budget 1000 sherry/ double cask有冇推介? 想搵支fruity舒服嘅,未必想有peat同smoke
謝師兄報料 過兩日去望望

真係間唔中好啦喎
追求醉而飲酒 會愈飲愈多
心情鬱悶想wing下relax下唯有飲酒

啤酒冇咩feel又成肚氣
燒酒又太嗆
whisky成40度直接啪幾啖就有效果

不過好似幾傷肝
viu今晚飲威士忌
痴線送咖喱牛腩
Highland Park 枝hong kong edition 18 yo

今晚啲酒幾進階

仲有哥尼21
應該開支8pm出嚟算lol
印威送咖哩
知就唔好咁做喇
正面少少,將劈酒變成品酒,想平嘅,買支4xx蚊嘅Glendronach 12做起點,搭隻Glencairn / Lehmann 聞香杯
隔晚飲30ml,將思緒心神focus係杯酒嘅變化上面,撚翻杯酒半個鐘,寫下簡易note,比啲野自己做下,等自己係鬱悶嘅心情走翻出嚟

隔晚飲30ml, 700ml夠你飲2個月喇,咁400幾500蚊2個月唔過份呀

不如直接送黃詩詩
啲人成日叫人唔開心唔好靠飲酒,我會話如果飲酒唔係為enjoy支酒,咁不如唔好飲
既然你選擇用酒精去幫自己,咁何不好好enjoy,發展成興趣,飲酒都可以好有意義,你唔係enjoy嘅比你飲到斷片都無用

唔係想鬧你,呢個係我對飲酒嘅見解喇
#brain#玩咁大呀

我飲咖哩都唔飲佢啦
可唔可以唔好污染個post
香港酒鋪應該仲搵到多支,, 不過好似賣到成萬蚊
oban唔值咁貴啦
呢度附近都有第二間係D字開頭既酒舖
百齡壇我都麻麻地覺得可以Set番高啲價
可能2-400內搵 不過係要慢慢試啱口味
一開始我覺得飲調和好過single malt
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞