calvin sir教唱歌收成$1800一堂但cover記憶棉仲衰過呢個中學sing con

481 回覆
1118 Like 41 Dislike
唱商=0
有睇佢評記憶棉
話mc有個位唱到opera 咁唔太岩流行曲
自己唱出黎結果仲衰
佢條女好撚樣衰 講嘢又唔正 仲扮bb音
人地專業後製導師執過架
你連人地後製都笑埋
宇宙第一
唱歌時的表情令人好不安,同埋尾音收得好作狀
$1800一堂
有幾有料啫
開頭都係抄嗄老師啲片idea咋嘛
Mirror如果因為比佢讚而唔知自己有感冒tone,咁就大件事喇
依加好多教練係踢得唔差 係老要退休咋
痴撚線幾時音準好拍子準係可以吹奏到係唱歌好聽既最大條件
呢二樣係識唱歌既人最基本要識既知識黎咋

如果我要比成1800蚊上一堂學唱歌
我會expect教我既老師除左可以幫我改善到呢音準拍子二點
而佢係知有咩技巧係可以提升我應該點樣表達一首歌應有既情感
邊個位邊粒字要收 邊個位要放 大細聲 停頓位 運氣運力
咩歌咩曲風咩唱腔咩key range先最適合自己等等
什至上到台點企 點揸枝咪都應該指導埋
呢個價位我真係預計你教到我可以出道做專業歌手

佢既教學片入面係教到好多人點樣搵返自己把聲
例如點解啲人會走音破音或者上唔到粒音 因為聲帶閉合做得唔好 搵錯左高中低音既共嗚位
或者一上到去高音位時用左氣聲去上 令到自己把聲愈黎愈傷

但如果佢既cover係用黎demonstrate自己有音準以外可以做到專業歌手水準既能力的話
Sorry我真係睇唔到 學其他巴打話齋 佢連自己咩key range最適合自己都唔知 佢都係業餘水準咋喎
出面教緊歌手唱歌都係收緊6-800一堂咋
純粹想自己出去唱K冇咁柒既話 600蚊/4堂個啲都教到你有突
同樣都係教唱歌既 不如我1800一堂比阿mike 教我唔好
至少佢說服到我先
技巧幾好但聲線比較普通!
聽完畀我感覺係呢個人識唱歌,但冇乜記憶點
中國好聲音勁好多
中國好聲音勁好多
佢只係個複製人哋方法同理論嘅老師,至於點樣實踐就唔會學到喇。

同埋教肌肉結構其實真係得啖笑,唔通細個學渣筷子,我哋要知手指邊條神經線運作?依家好多老師標榜自己有好科學化嘅練習,但就係冇咗實踐嘅方法。

如果日日Nay nay nay就得,通街都歌手啦。
識唱歌同唱唱得好聽係兩回事黎,唱歌係100%既天賦,努力一世都追唔到
如果細個有去過玩choir
啲老師都係日日咁教人咁Ma Ma Ma Mo Mo Mo Nay Nay Nay 日日都係咁嗚嗚嗚
只係細個唔知點解要咁做 但係佢將呢套做法既原理講一次比大家聽
唔會話佢咁教法係廢 我都係咁樣練習返先知最近唱歌點解難聽左
但係因為睇台灣YouTuber先recall返自己memories
佢有個優勢係 香港地冇咩Youtuber 用廣東話教 而內容係整合得幾好
佢最叻既能力係拍片能力同埋Marketing

但真係有接觸過學唱歌既人都知呢啲真係好基本既野 唔值得吹奏

屌啦就算依家最多人搵個個啤老師 佢教兒童
班都係講緊1600蚊10堂咋
佢憑咩收咁撚貴
Calvin好似有tune聲咁
利申唔識
終於有人反 證明已經紅咗
Sorry我更正返先
原來1600蚊10堂係佢啲徒弟
岩岩睇佢本人n年前都係收緊600幾蚊一堂
同埋阿Mike 以前都係佢間學校做唱歌老師
唔好聽
啲表情又造作
仲係咁點評其他人點唱歌
原來自己係唱到咁
笑死
你就係果條7頭
講真係唔好聽
但都好過下面段sing con 先
樣衰應該係真, 但唱歌好似唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞