calvin sir教唱歌收成$1800一堂但cover記憶棉仲衰過呢個中學sing con

481 回覆
1118 Like 41 Dislike
400-600啦
教得好唔等於唱得好嘛
你睇下佢哋依家係連埋人哋教班拎去講
我覺得咁樣唔係幾公道
有無loop埋個樣
咁其實夠教人
唱到大家都覺得正已經可以出道,唔駛教人唱歌啦

連登仔真係
我回應返雙標件事,有冇罪呢啲唔關我事。
明碼實價,明買明賣我唔覺得有問題
佢仲係覺得個問題係個樣到
明明主要係佢唱得無感情唔好聽
教咁基本嘅嘢但收人$1800一堂?
唔係期望佢整啲咩master class出嚟,但佢自己唱成咁,教到嘅嘢真係值$1800?
個樣只係其中一個問題,最大問題係冇咩感情
我覺得佢落左excitor,同埋關枝mic事,應該係blue baby bottle嚟
ummm
只聽聲係幾好聽
一睇畫面出事
我發覺十個教唱歌嘅有八個都唱得好難聽

佢地嘅問題好多都好專注係唱腔,咬字,技巧,音準,點發聲先係啱之類嘅嘢

但偏偏佢地好多唱腔都好舊,又鐘意撚聲撚技巧
但自己又無天生嘅音樂感節奏感,
搞到唱出黎首歌九唔搭八,用舊腔唱現代歌,就全好難聽
我份人冇乜要求之餘仲好謙厚……但係我都覺得只係busking質素,反而其實佢應該拎返千八一個鐘出黎搵人tune tune 佢
不嬲覺得佢垃圾
其實佢把聲唱歌真係好作狀 又懶有技巧咁
唱到聽都聽得唔舒服
個樣又唔係靚仔 成日啲表情chok到我見到都覺得尷尬

傻仔先會搵佢教唱歌
佢隻眼好古怪望左好耐,是咪殘疾
窮就咪撚學唱歌啦

表情似係恐怖情人
同我分手? 用個枕頭焗撚死你個八婆 !
幾難聽下
一個專業 教唱歌 showoff
一個14定16歲 有學過下 玩下唱歌
要咁樣打飛機先有虛榮感
我都覺得好難聽
我有睇開佢d片,之前佢聽分析唔同歌手既歌啊唱腔啊等等,點解大家會覺得好聽/唔好聽既原因。我覺得都算係解釋得幾易明同埋都有d野學到下既。

我稔佢今次唱記憶綿唔好聽,用返佢既術語,係個喉頭太高掛?所以聽落好似掐住喉嚨唱歌咁,有d刺耳
價錢佢自己定嘅啫
冇人覺得值自然就冇人買
有人買嘅話即係佢既客路唔係你
值唔值係市場話事 有人肯課金跟佢學佢就值
睇樓主record係after class fans
係咪人地踩親你偶像條尾
而家開po追擊人呀
其實人地實力係點都好,佢開班收千八
明碼實價,你又唔係上完吹九佢
人地收幾錢,關你撚事咩,逼你上呀?
平心而論 唱係無問題 係個樣太做作 建議下次戴副超
16歲可以點樣有感情法?
對首歌理解?感情?
定係16歲個西就已經有男同學下體既記憶?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞