以色列首相:澤連斯基應該接受普京嘅停戰條件;烏克蘭:以色列想我哋投降,但係我哋冇咁嘅諗法

181 回覆
190 Like 8 Dislike
單車jpg
即係唔係同烏克蘭fd啦
以狗最好笑係80s扶植Hamas諗住用嚟削弱左翼世俗嘅PLO
點知人地根本唔會聽你支笛
07年hamas喺加沙奪權成功後就開始一連串戰爭
笑撚左同美帝養阿富汗mujahideen打返自己一樣
只係而家興玩混淆同呃細路啫
應該話大人都呃嘅
但唔能夠用同一套野呃啫
亦冇咁多資源玩幾十套野而其他人又唔會發現
中立嗰幾個國家,比起撐/反其實更多利益計算。我好難判斷UAE、印度、(中國)、以色列諗緊乜。所以呢件(戰爭)事上我唔似其他人,我覺得中立票唔係咁衰,亦唔見得烏方有籌碼怪責呢班國家。
就以色列而言,最要防嘅就係伊朗,連KSA太子都講到明可以考慮當以方係盟友,相對阿拉伯兄弟嚟講MBS又係鬼到唔鬼。

同理,Biden咁刻意拉委、伊同OPEC傾增產,你估Saudis同以方冇顧慮過?係人都知以方從來都唔係食齋,最少係唔齋嘅kosher。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞