以色列首相:澤連斯基應該接受普京嘅停戰條件;烏克蘭:以色列想我哋投降,但係我哋冇咁嘅諗法

181 回覆
190 Like 8 Dislike
以色列投棄權票和中國印度一樣
係收猶太裔嘅烏克蘭難民
非猶太裔嘅有上限
「你係烏克蘭裔?哎呀,sorry,無位啦」
以色列應該接受巴勒斯坦停戰條件
大把俄佬富豪買以色列passport
好明顯D祖父輩係紅軍既Jewish已經冇左Jewish既宗教文化背景

歐洲好多依D得返血統係Jewish既人,同以色列,美國果班Jewish圈子既人完全2個世界既人,比人當condom唔奇
傻閪
似乎冇乜可能,以色列反共㗎喎!
然而,從21世紀初開始,隨著親以色列的俄羅斯領導人弗拉基米爾·普京當選,以及更俄的以色列領導人艾里爾·夏隆在2001年當選,以色列和俄羅斯的關係開始顯著改善。[1]以色列擁有眾多的俄裔移民,他們的數量被認為是除了前蘇聯加盟國以外最多的。俄語是以色列第三大使用最廣泛的第一語言,僅次於希伯來語和阿拉伯語,在前蘇聯國家之外講俄語的人數位居第三,在總人口中所占比例最高。[2]
猶太人接受德軍條件
安排送去集中營
屌你收皮啦好冇
乜都拉父權落水
女權毒瘤 毀滅地球就差唔多啦
Six million wasn't enough
依家成個連登吹到烏雞贏梗喎
唔合理喎…fake news?
就連連登都吹唔到當年六日戰爭嗰種1打5大勝嘅level
車路士老闆已經係俄羅斯猶太人
咁對手唔同既
滅俄羅斯
放棄軍備
下個月一舉殲滅
信嗰個都戇鳩
俄佬比人制裁都好似淪陷咁都唔理
會因為就咁停手
永遠冇把刀,對方就會得串進尺
重要係當時以色列重未有正規軍隊 啲武器同戰機又少又舊
以色列係真係兩邊本身都有交往架

不過以色列叫烏克蘭接受就真係好撚反智,明明以色列自己全國都係尚武從不屈服既國家,叫人屈服係咩事
有咩位唔合理先?
敍利亞內戰爆發,俄羅斯同伊朗都插手介入幫敍利亞政府,以色列唔想伊朗派軍喺敍利亞-以色列邊境,所以投靠俄羅斯,要求敍利亞-以色列邊境用俄羅斯軍。
從此之後,以色列就做咗俄羅斯嘅bitch,因為佢唔想要伊朗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞