以色列首相:澤連斯基應該接受普京嘅停戰條件;烏克蘭:以色列想我哋投降,但係我哋冇咁嘅諗法

181 回覆
190 Like 8 Dislike
ok make sense, thank you
唔知以色列當冇事發生,定真係之前個報道有錯

https://twitter.com/phildstewart/status/1502459701690261504?s=21
類似中共話叫俄羅斯唔好打仗咁
以色列幫烏 中共幫俄
屌你原來連登仔咁撚多文盲!睇唔撚睇到以色列否認有講過呀?
咪撚一見個標題就屌唔撚切啦!除非你係風向撚啦!
無咩唔奇,以色列已經幫咗俄羅斯唔少:
1. Roman Abramovich去咗Tel Aviv避難
https://www.middleeasteye.net/news/abramovich-sanctioned-russia-oligarch-spotted-israel-restaurant
2. 成堆俄羅斯富翁寡頭去咗以色列
https://www.ibtimes.com/russian-oligarchs-fleeing-israel-rented-private-jets-escape-sanctions-report-3429750
我好打係我既事
你同人打交影響到我生活又係另一回事
投降撚出現了
以色列想推翻巴沙爾喎
關咩事
你估睇tvb劇咩
第二點都唔算既

俄國唔似支那,俄國係寡頭企業夾返政府。同埋今獲野俄國啲富豪都好不滿布甸,無情情打鳩人,仲要提都唔提下,攪到自己身家大瘦身仲要分分鐘比美國制裁埋一份
然而,從21世紀初開始,隨著親以色列的俄羅斯領導人弗拉基米爾·普京當選,以及更俄的以色列領導人艾里爾·夏隆在2001年當選,以色列和俄羅斯的關係開始顯著改善。[1]以色列擁有眾多的俄裔移民,他們的數量被認為是除了前蘇聯加盟國以外最多的。俄語是以色列第三大使用最廣泛的第一語言,僅次於希伯來語和阿拉伯語,在前蘇聯國家之外講俄語的人數位居第三,在總人口中所占比例最高。[2]
俄羅斯的確係oligarchy
但係宜家問題係成堆寡頭去咗以色列避制裁
班寡頭無事嘅話,就唔會理布甸點樣侵略
咁呢壇野唔關佢地事架嘛走佬都好正常姐

同埋寡頭已經瘦左身再加上最大直接影響係平民,你有冇睇過條片係個俄佬係商場做幣少撒錢樓下都無人執同埋各地都開始有反政府示威激烈化現象,美國制裁主要唔係攪富豪,因為攪極富豪佢地都會有鐵底(信託嗰啲)。由美國拖死蘇聯嗰陣,佢地已經好明確神知道係要攪到一個國家民不聊生先至有效。
支共座上客陳國屍d fd?
班友話就話係聯軍 實際上係一盤散沙
幾個國家完全包圍以色列
後面仲有蘇聯撐腰
咁都可以各自為戰
俾晒時間以色列各個擊破
又捉鬼
唔想死人=鬼
一定要死人先開心
一日唔趕班俄佬返去
一日都唔應該停
人地霸你間房 仲攪亂你屋企
由始至終係要攞返間房
同趕返班人走
唔係以後仲點行落去
係五毛又點
以色列小心風水輪流轉
猶太豬不嬲只理自己
人地幫過佢唔會幫番人
衰起上嚟可以出賣祖國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞