以色列首相:澤連斯基應該接受普京嘅停戰條件;烏克蘭:以色列想我哋投降,但係我哋冇咁嘅諗法

181 回覆
190 Like 8 Dislike
日本傳媒有時都會用[首相]稱呼[內閣總理大臣],可能費事噏全名咁長
但都是英日叫首相多
可能國王配丞相個觀感fit啲掛
阿拉伯之春背後唔係有美國同以色列支持咩?
我都搵緊邊度有得睇
但唔撚想睇殘體字幕

睇完字幕都唔知佢講乜
重創左俄,大家咁高咁大咪有得傾
毆盟想俄羅斯停
對以色列來講根本唔關佢事,以色列係驚個戰事慢慢擴大,當然唔想停
美國、火雞同以色列支持敘利亞FSA
敘利亞FSA又有好多跳糟去晒ISIS(火雞同俄佬都有份縱容ISIS,如果IS唔搞埋俄佬嘅話,俄佬對IS一事當睇唔到)

美國同火雞(包括2015年土耳其擊落俄羅斯戰機單嘢之後)想推翻巴沙爾
以色列表面想推翻巴沙爾,但以色列覺得留住件巴沙爾吊鹽水會好啲(以色列唔想巴沙爾冧檔之後,敘利亞會俾更痴線嘅敘利亞新政府渣旗)
俄羅斯Orion -E 攻擊無人機 全靠以色列轉讓技術而製成
係咪鄰蟈 “魚子醬紙幕組”
其實全世界都想停,叫唔到俄羅斯自然會叫烏克蘭呢個係時間問題,一陣越攪越大會燒埋其他國家
完全表達到澤連斯基而家既心情

幫?你班仆街根本就想無成本借我手消滅俄羅斯
呢套嘢其實好唔好睇
我都搵緊邊度有得睇
但唔撚想睇殘體字幕

睇完字幕都唔知佢講乜
係咪鄰蟈嗰個 “魚子醬字幕組”
英文字幕都有掛
以色列唔俾立陶宛、拉脫維亞同愛沙尼亞賣以色列武器俾烏克蘭
歐美都想收手

派代理人出聲先炸
咁又唔好,班中東佬仲仆街過猶太人,繼續日日打仗打到兩個種族自行滅絕得啦
唔重建核武烏克蘭點打都唔會嬴
其實諗諗下,世界上鐘意民主自由既人究竟仲有幾多
左膠同右癌都係專支持d唔同既專制國家
前者成日一句文化差異,就可以原諒曬侵犯人權既人(明明自己日日講),但又係國內最愛禁聲
後者就上帝大曬,傳統大過人權自由,最支持強勢獨裁者
主要係今次制裁俄羅斯油氣變相為放寬對伊朗既制裁營造咗有利條件,係以色列既角度梗係希望兩邊可以盡快講和,重新嚴格制裁伊朗。
巴勒斯坦又係支共個fd
又關以色列事
想停咪叫俄仔停囉
首相係國王嘅首席大臣, 始終要比人騎住, 總理好似高級d
Zelensky冇講錯,北約同美國冇能力保護自己北約會員國波蘭+波羅的海三國,而北約會員國波蘭+波羅的海三國緊係知道北約同美國嘅北約Article5廢廢地,只係波蘭同波的三國唔想當面出聲

假如俄羅斯 “唔小心” 踩界打到北約會員國波蘭同北約會員國波羅的海三國...邊境,北約同美國又會當睇唔到,北約同美國又會話俄佬冇打到波蘭同波的三國首都所以唔計,北約同美國叫波的三國+波蘭同俄佬和解

往績有土耳其

2015土耳其擊落俄佬戰機單嘢之後(因為俄佬想日踩界炸下土耳其敘利亞邊境甚至土耳其國內嘅敘利亞fsa同土耳其親戚土庫曼人,土耳其忍左俄佬勁耐),當俄羅斯用Tu160戰略轟炸機炸晒喺敘土邊境土耳其嘅土庫曼民兵嗰陣,北約同美國冇實際行動支援過土耳其(erdogan都係仆街係另一回事),搞到火雞單獨面對俄佬嘅軍事、經濟同政治壓力
因為伊朗
睇#144
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞