[突發][多圖有片]斯文男公事包驚現偷拍裙底鏡頭

594 回覆
950 Like 123 Dislike
我見到有人已經搶先一步做咗
係呀,我有另一個朋友都試過被偷拍,之後去報警,佢經過嗰件事喺警署周旋一輪得出結論係最好就係當場打三條九報警,再暗中跟蹤嗰條友,先係最大機拉到人。如果唔係咁樣,而係事後自己走去報警,其實已經未必受理,即使係同一日,相隔好短時間。佢哋會話”唔係根據你拍低嘅證據辦案”,而嘗試打發你。咁但係我fd冇報警已經係發生咗嘅事,我冇得幫佢報
佢冇朋友/男朋友係隔離嗰陣的確係廢J 不過除左返工放工,都冇幾可會自己一個出去啦。佢同啲毒撚分別只係有人依靠同冇人依靠

同埋肯定係偷拍器材已經係之後嘅事
條友就咁玩撚完!
第一點唔會多餘,起碼而家已經有media同IG popular page轉報呢單嘢 有人po埋去FB
做乜唔報狗
講句0point既野之後話人似藍屍
藍屍平時講嘢都係0point
你鍾意做藍屍狗又真係阻止唔到你
我唔係要呢啲圖
唔知絲打見唔見到,我想多謝你幫我地係FB forward出去
想像下薄薄嘅絲襪包住底底,嗰種視覺嘅衝擊

不得了
唉,其實好撚矛盾,就咁根據樓主形容,個男人好大機會真係偷拍,但偏偏又冇斷正佢有影到相/片,如果有個鏡頭突咗出嚟就係偷拍,咁我搭地鐵拎部手機出嚟,係咪又係偷拍。

最矛盾係,想建議啲受害人即場報狗,但香港法律喺非禮案上面對女性嘅偏袒保護,即使男性最後係清白,都有機會社會性死亡,某程度上都令到女性廢事怪錯人,唔敢當場解決。
嘩,個袋咁啱有支隨身迷你攝錄機,咁啱個袋打開左個窿仔,咁啱支嘢咁細都可以咁神奇堅挺地stay係袋口,咁啱鏡頭向上,同拎住手機好大分別喎ching
所以我都認同合理咁推斷佢嘅動機,話佢好大機會係偷拍,我意思係暫時嚟講冇實質嘅證據指證佢。呢個思考模式就好似之前班黑警捉到人背囊咁啱有膠帶,𠝹刀等等,又咁啱有遊行,就推斷佢去遊行,拉咗人一樣,其實兩件事個性質相同,你又覺得班黑警拉人合唔合理?
冇得比,嗰啲工具本身有好多其他function,但呢支cam嘅function limit勁多買得就一定係for比較隱蔽地影人,而又唔係閉路電視可以fit到嘅purpose
偷拍者永不超生
都過咗去
樓主咁大怨氣傷嘅係自己唔好咁傻豬
知道,多謝你 我只係咁啱嗰日見到另一個post,諗返起自己呢一個
sor平時好忙唔係成日上連登,所以成半個月之後先見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞