[突發][多圖有片]斯文男公事包驚現偷拍裙底鏡頭

594 回覆
950 Like 123 Dislike
香港真係太落後啦,到依家仲未有法例針對偷拍。女仔出街真係一要小心二要勇敢,個鏡頭又可以擺落袋,又可以裝係鞋頭,甚至乎用手機靠近直接影你,女仔出街真係要望下周圍環境有冇可疑,唔好淨係掛住睇手機聽歌同朋友吹水。見到疑似偷拍即刻大聲講,起碼可以嚇下啲細膽偷拍撚
電話呢?
其實已經有窺淫罪喺2021年10月8日實施咗
到底啲tg 偷拍group有幾多人
好L恐怖
其實有咗好耐,不過最重要係當面開聲,事後講真係口同鼻拗

就好似貨物出門恕不退換,就算證明到片入面係一部攝錄機,就算個角度擺到咁樣,係冇片嘅情況就算警犬真係入佢俾到盡都係整個遊蕩罪,甚至乜罪都冇

所以咁多位絲打有呢啲情況一定要當面開聲,其實身邊一定好撚多人幫手捉住佢
唔係犯法㗎咩?

《2021年刑事罪行(修訂)條例》(《條例》)今日(十月八日)正式刊憲生效。《條例》就窺淫、非法拍攝或觀察私密部位,發布源自上述兩項罪行的影像,以及未經同意下發布或威脅發布私密影像訂立特定罪行。

保安局發言人表示:「經過政府與法案委員會深入的討論後,《條例》於上月底(九月三十日)獲得立法會三讀通過。」

發言人說:「經修訂後的《刑事罪行條例》(第200章)包含四項新罪行。第一,訂立窺淫罪以處理在有合理私隱期望的情況下作出的偷窺或偷拍行為。第二,訂立非法拍攝或觀察私密部位罪,處理包括俗稱「影裙底」和「高炒影胸部」的行為。另外,亦訂立兩項與發布影像有關的罪行,即(一)發布干犯窺淫罪或非法拍攝或觀察私密部位罪所得的私密影像,以及(二)未經同意下發布或威脅發布私密影像。當中,未經同意下發布或威脅發布私密影像罪處理受害人可能曾經同意拍攝私密影像,但沒有同意後來的發布行為的情況,例如色情報復的情況。新訂的四項罪行的最高刑罰為監禁五年。政府希望藉此向公眾發出清晰的信息,干犯有關罪行會有嚴重的後果,達至阻嚇作用,從而保護可能受害的人。條文清晰界定罪行範圍,確保無辜的人不會在不知情下犯罪。」

「《條例》也加入了處置令的安排,讓法庭可按情況命令被告或其他人移除、刪除或銷毀涉案的私密影像,進一步保障受害人。」

「警方會按《條例》積極執法,打擊窺淫、偷拍及未經同意發布私密影像的行為。」
係囉,個個連登仔都覺得好正常咁
好撚多,豬閪都照拍
得你咁認真理佢哋

青好有心機
清其實唔洗做到咁
笑下啲傻仔咪算囉
lm
oh shit
你話人地影你,但係你都影緊人,唔係得女人唔想俾人影,男人都唔想。
做咩唔當場捉
冇話港女唔會恥笑港男
不過唔撚係好似男人周街鬧女人臭雞咁
靚又有得鬧雞 醜又有得鬧豬
女人一係就廢撚事睬你
一係就同d八婆姐妹私底下恥笑

事實就係事實,唔撚係我講曬
男人天性女人天性
係人係禽獸就睇你點控制自己姐
iphone就話搵型號姐
冷門野都同我搵型號,我咪㷫囉
我一見到佢求其搵個型號就話無,喺度問問問
佢搵料,用埋關鍵字、以圖搜圖之類都搵唔到
我咪畀啲資料佢囉,有咩問題~
但佢連搵料都無誠意,咁我咪㷫囉!仆佢個街呀
我諗事主當時只係懷疑個男人偷拍
但唔肯定個袋露出嚟既係咪偷拍鏡頭
所以唔敢貿貿然去話人
返到屋企認真check先confirm係鏡頭
使唔使事主比埋淘寶張單你睇
咁唔係應該報警咩
放上黎有用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞