弱弱的一問 仲有冇人未打針

509 回覆
1071 Like 54 Dislike
pin this
歡迎加入
無中亦無打 公司無迫針 生活如常 最多唔出去食飯
買野可以叫父母買可以網購
愈遲就愈有feel一打就gg,更加唔想打
冇打 冇乜點出過街 暫時未需要都唔會打
返工有得wfh
唔撚打
4月30就要打到第二針

420係大限,政府想學校到時開返考DSE
一針未打過
唔打
笑撚死 到而家仲有人信bnt係大陸做嘅fake news
未啪,份工暫時有走盏, 其他生活就醒爬,入唔到冇夾硬嚟咪撚就,冇安心冇針可以捱到今日,都仲有啖飯食,唔爭在啦,之後就見步行步。

我純粹唔想啪,又冇話特別反對,啪咗嘅人唔好迫害我就算喇。
本身心臟都唔好嘅請多加考慮。
未打,樓主撐住
有啲人嘅心態就係覺得,揼春。點解冇啪嗰個可以生勾勾冇嘢?同我一樣?點解佢冇中,我聽話啪咗反而中咗?我咁樣咪好笨?唔得,我唔可以畀佢好過! 我明明咁乖, 點解會咁樣?點解佢有三粒魚蛋,我得兩粒? 我唔要你畀返我一粒,我要佢都冇返一粒!
700萬人1成都70萬,呢度10萬個會員都唔知有無,講嘢用下腦先
我暫時身邊嘅case,冇啪針嘅人,暫時都係冇中獎,大家都有如常出去返工生活,有去人多嘅地方。

不過,身邊冇啪嘅人,只有得返幾個。
打同唔打老人家同小朋友重症都冇咩關係,打左都重症
最高危就係老人同小朋友,政府唔諗點可以減佢地重症同死亡率,但就將防疫責任推比後生中年果班
後生唔打一樣係輕症,想知政府仲有咩招數逼人打

未打,照常生活到
真心咩人仲會用弱弱一問。
有個同事一日到黑開會或喺Teams都用弱弱一問。
其實知唔知自己老土當有型。
我都未打 但我都照入 無人捉
其實你第四點啱唔哂,因為枝針接種個速度同人數都多過一般疫苗好多,依2年得到既數據隨時仲多過其他針十年八年既研究
放心仲有好多人未打
拎左免針紙但90日又唔打針隨時俾人告你呃鳩政府
身邊有中左武肺既,都有打左針既
打針好似仲辛苦過武肺

不過過幾日都要打,逼針了
冇打
職都辭埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞