[扮工好悶]返緊工又冇野做既入黎吹下水(81)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
翻工個份糧凈係包我翻到公司坐
要做野唔該加錢
【本報訊】港大心理學系調查發現,近一成受訪高小學童或有打機成癮風險,其中13.9%受訪男學生日打3小時電子遊戲,或影響學童健康、心理、社交發展,建議家長與學童訂立契約,節制打機時間。
港大心理學系社會及健康心理學實驗室今年3至5月以問卷訪問約2,000名小四至小六學生,檢視學生在使用電腦、手提電話、掌上遊戲機、家用遊戲機的線上或離線遊戲習慣。
結果顯示,9.8%學生有風險及可能已打機成癮。港大心理學系項目統籌主任李伊琳解釋,打機成癮的3項特徵為連自己也感到花在打機時間過多、玩完電子遊戲後想繼續再玩,以及不在玩電子遊戲時也會想着玩電子遊戲。

玩完想繼續玩同埋無得玩時會想玩唔係好撚正常咩

99%香港人都有食飯食癮
8點返到公司咪無事

大撚把錢唔使做咪冇事

明知會落大雨點解唔早d出門口

咪係

依加d 90後真係唔捱得

唔係話針對幾多十後, 不過90後真係唔識做

想當年我後生個陣
於B夠鐘返工啦

痴線今朝超準時
仲買埋早餐

今日唔會攰
聽朝訓醒嗰下你就知

死唔去既
不過今日就一定0工作效率囉

唔好講到平時有咁

今朝返到去連支筆都唔知放左係邊
真心勁唔想做野

你有邊日想做野啊

好多野做呀成個禮拜冇返工
啲email今朝一開嚇鬼死
點解啲仆街咁撚自私
出入門自己行完幫手拉一拉門都唔撚肯
自己攝完入去就算
正仆街 自撚私
於B夠鐘返工啦

痴線今朝超準時
仲買埋早餐

今日唔會攰
聽朝訓醒嗰下你就知

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

於B~~~~ 你對.......... 襪呢 ?

係喎!!!搵下先
我都唔記得左
【本報訊】港大心理學系調查發現,近一成受訪高小學童或有打機成癮風險,其中13.9%受訪男學生日打3小時電子遊戲,或影響學童健康、心理、社交發展,建議家長與學童訂立契約,節制打機時間。
港大心理學系社會及健康心理學實驗室今年3至5月以問卷訪問約2,000名小四至小六學生,檢視學生在使用電腦、手提電話、掌上遊戲機、家用遊戲機的線上或離線遊戲習慣。
結果顯示,9.8%學生有風險及可能已打機成癮。港大心理學系項目統籌主任李伊琳解釋,打機成癮的3項特徵為連自己也感到花在打機時間過多、玩完電子遊戲後想繼續再玩,以及不在玩電子遊戲時也會想着玩電子遊戲。

我應該有訓覺成癮
點算啊
於B夠鐘返工啦

痴線今朝超準時
仲買埋早餐

今日唔會攰
聽朝訓醒嗰下你就知

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

我見到啦 封左個膠袋開我唔太敢開
點解啲仆街咁撚自私
自己攝完入去就算
正仆街 自撚私

企係度等你幫佢開門見過未
於B夠鐘返工啦

痴線今朝超準時
仲買埋早餐

今日唔會攰
聽朝訓醒嗰下你就知

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

試下擺上ig賣啦
於B夠鐘返工啦

痴線今朝超準時
仲買埋早餐

今日唔會攰
聽朝訓醒嗰下你就知

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

隔撚左個mon都聞到臭

我應該有訓覺成癮
點算啊

訓完教想繼續再訓
唔訓個陣想訓
但唔覺得訓教曬時間
點解啲仆街咁撚自私
自己攝完入去就算
正仆街 自撚私

企係度等你幫佢開門見過未

見過, 係商場見過有D師奶阿婆真係企係到等你行去開門
你推開門佢地仲會入先
點都買唔到樓 香港遲早變「低欲望社會」
https://lihkg.com/thread/291327?ref=ios
於B夠鐘返工啦

痴線今朝超準時
仲買埋早餐

今日唔會攰
聽朝訓醒嗰下你就知

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

隔撚左個mon都聞到臭

OL臭襪可以賣幾錢

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

隔撚左個mon都聞到臭

我要 ig d女 賣緊200對

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

隔撚左個mon都聞到臭

於B夠鐘返工啦

痴線今朝超準時
仲買埋早餐

今日唔會攰
聽朝訓醒嗰下你就知

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

隔撚左個mon都聞到臭

返去洗算
點都買唔到樓 香港遲早變「低欲望社會」
https://lihkg.com/thread/291327?ref=ios

"今時今日部份香港年輕人,已經開始唔使錢,加上唔想生仔,更加壓抑消費"
我好想使錢呀, 不過我無錢
lm

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

隔撚左個mon都聞到臭

咁底褲呢 咩價位

死唔去既

唔好講到平時有咁

真心勁唔想做野

係喎!!!搵下先
我都唔記得左

隔撚左個mon都聞到臭

咁底褲呢 咩價位

想奶
lm

有冇帶遮啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞