歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (125) Make Model No War

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實濕盤二三十蚊個, 油水性油真係買定無死
thx all一陣睇下先
開始想要了。。。但d挫又點計度數
仲有Forza Horizon 4汽車推推
撞到架車黑撚晒
原來屯門畫室都有直播估佢唔到
想問下HG個卡碧尼特效件有無計做到好似MSE果隻咁 轉圈咁出浮游炮?

呢舊必買!

透明件膠框+風筒

你想點撚樣轉圈都得
之前手痕影過銼刀啲紋一分錢一分貨

好怕用呢種 好容易唔小心大力左 技術唔夠
我上次買完個銼,好閪耐無掂過d爸爸棒啦
好怕用呢種 好容易唔小心大力左 技術唔夠

所有打磨動作都係越大力越易失控有時索性用粗一個號數

不過玻璃銼打磨原理同銼始終有啲分別
手感怪怪哋
但如果係素組,透明件嚟講好用
見你咁無聊,我搵日又影下補充下圖鑑先
用風筒就得 !?
見有開訂 但佢個示範圖唔係轉圈果隻
但係呢個Raser+ 點清佢食左既膠 / 畢地?
魚銼 / 金屬銼好耐以前就問過呢度話用黃銅絲刷
但呢把野又點呢?
唔得未用火機囉

又完成多部,休息返排

有個計劃,以前買落兩隻mgRx0 一,二號機只係素組,黎緊諗住重噴,整到未爆甲mode, 之後後面就企返部爆甲mode mgex硬係覺得未爆甲mode mg 1.0順眼d
磨水口同執件會播日劇長假會煲返啲拉打高達
噴油就聽podcast同直播replay多
直播聽返JFFT/荼毒室
podcast就聽呱吉/百靈果/台灣通勤第一品牌(都係鳩up+新聞)
廣東話podcast要推薦勵志鷹專做鳩up唔係資料性嘅廣東話podcast凈係得佢聽得入耳
其實我自己係最喜歡睇NETFILX整車果D紀錄片,
不過唔係人人有所以冇特別提
開住個YouTube 睇v
最近全部都係兒登環
岩岩魔王先完一周目 玩左60個鐘左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞