[突發]普京宣戰 3 :導彈襲擊

1001 回覆
43 Like 5 Dislike
攞埋金門仲好
台灣再無「福建省」
更可以名正言順
又真係岩岩好完左冬奧先打
無傾過數搵鬼信
現年45歲的舒夫真高昨日在Twitter、Facebook及Instagram貼出一張有烏克蘭國土界線及國旗的圖片,並撰文指烏克蘭是他的祖國:「我一向為我的祖國及同鄉感到驕傲!我們捱過了很多艱難時期,過去30年組成了一個國家!一個擁有真誠、勤勞和熱愛自由國民的國家!這是我們最重要的事!今日對我們而言是困難時刻,但我們要團結!團結就會勝利!願榮耀歸烏克蘭!」

曾效力基輔戴拿模、AC米蘭及車路士舒夫真高是烏克蘭前國家隊隊長,為國上陣111場射入48球,亦曾於2004年獲得金球獎。2012年退役後,他隨即宣布加入當地的烏克蘭前進黨並參選國會,但最終落敗。舒夫真高於2016至21年擔任過烏克蘭國家隊教練,去年11月轉到意甲熱拿亞執教,但僅兩個月便被辭退。2004年的總統選舉,他曾公開支持親俄候選人亞努科維奇,去年底則曾上載一幅與烏克蘭總統澤連斯基握手的照片。

中立撚?

施真高就真本土
中國調船調物資一定比人見到晒
有起碼一個月預備
以前佢地唔係鬧侵通俄咩
咪玩 台灣個地理位置好撚重要 美國唔幫係搞埋自己 再講 真係搞台灣 日本係冇得唔幫
中國想拎翻台灣有咩著數
我信有人care 但冇人敢出聲反拜登
因為會比人扣帽子話你撐trump 反自由歧視bla bla bla
唔見得格魯吉亞全面防備會夠打
08年俄佬幾下手勢已經直入哥里係第比里斯附近兜圈
正路
打晒你d卒
再扶個工具人上去
基輔響起空襲警報source 各大media 直播都聽到
除左前線要散走平民之外
正常都要繼續返工
垃圾UN
支冇實戰經驗已經輸撚咗
美軍一隻船夠帶你遊花園
Tsm
有個私藏YouTuber我好鍾意,係Bald and Bankrupt

成日去埋啲前蘇聯國家,尤其窮嗰啲真係好想回歸祖國

對佢哋嚟講前蘇聯時代過得唔錯,依家獨立咗啲官又貪國家又窮。
拿唔係唔信英國 不過有咩出左兵先講
有冇link
爛船都有三斤釘
同台日韓打綽綽有餘 同美國打就有排都追唔到
UN都玩Twitter 戰線
無限condom ,但船同碼頭唔係無限。
We will pray for you in Westminster abbey
頂到頭兩浪,盟友見支國無想像中咁強,有得比佢地抽水,就會黎幫拖,咁先拎到最多著數
2022年既六國論,遲早俄羅斯吞埋周邊細國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞