[突發]普京宣戰 3 :導彈襲擊

1001 回覆
43 Like 5 Dislike
搶埋基輔呢個古城先有象徵意義。
水梁天琦有講過 大既都係大量興建海水化痰
宜家日本有一架準般母
等要解禁
日本潛直頭勁過大陸
但軍費差太遠 不對稱

當年係港商徐增平白手套轉手比支那海軍
賣果陣烏克蘭表明唔可以用係軍事用途
所以果時話買黎改做賭船
普京真正目的係要烏跪低 唔再要求入北約
其他乜鳩都係做勢

依家烏擺明係企硬
最壞情況係俄被老美swift制裁都唔停戰
要係Dnieper以東死頂 直到兩邊都肯收手為止
當年北約 咪一撚樣 空襲塞爾維亞
仲搞埋 科索沃 獨立埋
人地普京用番相同模式去搞烏冬渣
要非軍事化 唔吞咗先點非軍事化
The prayers of the world are with the people of Ukraine tonight as they suffer an unprovoked and unjustified attack by Russian military forces. President Putin has chosen a premeditated war that will bring a catastrophic loss of life and human suffering.

https://twitter.com/potus/status/1496691470862106631?s=21
巴打你好可愛
可以同獨裁國家講數咩
普京理得你,我全都要
本身唔諗住出手既話
真係會為咗一間企業出手咩
北約真係笑話
打烏東係咪為左拎黑海?
你見俄佬郁完習大大都重係on99咁就知佢咩料啦正路如果佢真係雄心壯志既就應該同俄佬結盟一次過打哂烏克蘭同台灣
世界大戰抹黑宇宙了 CAN YOU FEEL
kiev第一次防空警報
想知點出事,呢個世界日日都打仗㗎啦
「我係一位爸爸」
「我係細佬」
「我係巴士司機」
「我就快結婚la」
「我係波台」
「我係皇牌Sales」
「我係地盤科文」
「我係Programmer」
「我係婚禮上既男神」
「我係的士佬」
「我係健身教練」
「我大學主修geog 」
「我大學主修地質學 」
「我係老細」
「我係你學校入面既fd子」
「我係你隔離屋既白卡佬」
「我係屋企既獨仔」

「冇人係為戰爭而生」
「但為左捍衛自由,我地依家齊集晒係依度」
-烏克蘭2014年徵兵廣告
https://youtu.be/NOCbW1hc6Ng

仲有佢地,留係烏克蘭共同為異國並肩奮戰既異鄉鬥士

根本定可能呀
0 firm
改裝
之前拍哂心口話唔會開戰班柒頭去哂邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞