[M$]打手Surface/Win 10 laptop交流討論(4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
琴日去玩過surface laptop 同pro 4, 鋪頭入面個mon 都反晒光

本來想由mac跳番過黎,係未保護貼都解決唔到?
琴日去玩過surface laptop 同pro 4, 鋪頭入面個mon 都反晒光

應該係鋪嘅問題
我部mac喺屋企同公司嘅反光程度都唔同
除左nsp 仲有咩laptop推薦
除左nsp 仲有咩laptop推薦

你要2 in 1定係傳統摺埋果款?
當你買i5, 8+256gb
如果係2 In 1基本上得nsp,不過貴
傳統款就xps13, x1 carbon,ownership都係$8000左右

應該係鋪嘅問題
我部mac喺屋企同公司嘅反光程度都唔同

Macbook個mon夠光, 反光可以較到最光用

Laptop 同pro個brightness 唔夠高
想問下本時用黎拎番工開會用,番到屋企睇下戲打下機係咪買suface laptop 都ok?

定係NSP ? 點定位買邊部

同埋會用AUTOCAD

無巴打可以比下意見

打咩機

我諗lol果d, 其他都係用番console 玩
Microsoft New Surface Pro Core i7/256GB SSD/8GB RAM
大學賣$10316 不過唔連筆同keyboard

屌唔屌得過
Microsoft New Surface Pro Core i7/256GB SSD/8GB RAM

屌唔屌得過

純計價錢嘅話
Ownership一定係最平
但點解唔考慮i5版?
有nsp mon 貼及背貼(黑色)
買左機但漏光退左貨,免費送出,西鐵線。

Tg: https://t.me/kunmingsimon

點解會無個預測時間
點樣可以show出黎

更新完呢隻好似冇, 我都冇
要篤住個ICON先有

篤住明icon?

點解會無個預測時間
點樣可以show出黎

要篤住個ICON先有

篤住icon?

屌唔屌得過

純計價錢嘅話
但點解唔考慮i5版?

我可能會用黎剪下片...
係咪i7好少少

屌唔屌得過

純計價錢嘅話
但點解唔考慮i5版?

係咪i7好少少

不過如果唔係用黎搵食
唔係剪好多/好長嘅片
用粒慢啲嘅U (i5) 都唔會做唔到

同埋就算貪i7剪片夠快
買得呢個性能,Ram同SSD都要配合
即係你應該買i7 16GB Ram 512GB SSD果部

屌唔屌得過

純計價錢嘅話
但點解唔考慮i5版?

係咪i7好少少

不過如果唔係用黎搵食
唔係剪好多/好長嘅片

同埋就算貪i7剪片夠快

我部desktop都冇高spec
頂配又好似太貴
同埋好似又會食電d(?)

屌唔屌得過

純計價錢嘅話
但點解唔考慮i5版?

係咪i7好少少

不過如果唔係用黎搵食
唔係剪好多/好長嘅片

同埋就算貪i7剪片夠快

頂配又好似太貴

SP4年代好似有review話過用i7剪片
臨尾render個過程會有耗電快過叉電嘅問題
如果條片好長嘅話分分鐘未ren完條片部機已經收皮
唔知新機舊電大啲會唔會解決到問題

屌唔屌得過

純計價錢嘅話
但點解唔考慮i5版?

係咪i7好少少

不過如果唔係用黎搵食
唔係剪好多/好長嘅片

同埋就算貪i7剪片夠快

頂配又好似太貴

如果係咁都幾大獲

屌唔屌得過

純計價錢嘅話
但點解唔考慮i5版?

係咪i7好少少

不過如果唔係用黎搵食
唔係剪好多/好長嘅片

同埋就算貪i7剪片夠快

頂配又好似太貴

如果係咁都幾大獲

https://youtu.be/S9voL5I0cJ8
可以睇下呢個review
13:07開始講呢樣嘢
唔知 i5 nsp 如果開盡高效能長時間 4-thread 100% load 可以頂到幾耐呢
唔知 i5 nsp 如果開盡高效能長時間 4-thread 100% load 可以頂到幾耐呢

3個鐘

3個鐘

插住 AC 應該夠晒 power 唔會用到電池呀

3個鐘

i7會再低d?
想問下連住插蘇同火牛個位入唔哂係咪正常?
想問下連住插蘇同火牛個位入唔哂係咪正常?

New surface pro

點解會無個預測時間
點樣可以show出黎

要篤住個ICON先有

篤住icon?

係條bar到指住個電池icon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞