[M$]打手Surface/Win 10 laptop交流討論(4)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
入左newi5 256
Keyboard 9折部機95折

total幾多?教育優惠?
印象中ownership同教育優惠都係1萬銀

Walk in 大鋪 ,新keyboard,都成11,000

做乜唔搵巴打們幫手買
急用機?

送防毒同office所以覺得都ok
教育優惠都10400

nsp+keyboard+防毒+一年365=$11000?

筆無跟?
我今日取貨,new i5 256+keyboard+pen(9月先有貨) +3年保 $11000

想問巴打係咪跟ownership買?
如果係, 想問下office同防毒係唔係要另外買

i5 256+typecover+筆+3年保 萬一蚊咁抵?
ownership都要$11086
office同防毒學校有包, 唔使特登買

我諗個位巴打應該就係ownership買,rounddown左所以萬一蚊

好彩有上黎問, 如果唔係就買左比多成千蚊

你邊間?
office365應該間間都有, 用到畢業為止, 可以裝10部, 相當於home版
防毒就HKU用Sophos Anti-Virus(1部) , 其他學校就唔知

hku

(用到畢業即係4年? 因為我alumni 買 )

office同防毒要係portal攞password, 你一日仲係學生都有得用

咁即係都要買了
唔該巴打

其實唔洗
依家M$除左MSSA(全校訂閱office計劃)外
自己都可以用edu結尾開一個有1TB drive既acc

已畢業又有學校域名郵的話
有人咁樣做,連google drive都chok到無限空間(已認證學校域名結尾)

poly冇edu尾
新筆好撚正

details?

日本早幾日出左
玩左陣,落筆準好多

ownership可以買 不過好似要10月先有貨
入左newi5 256

Walk in 大鋪 ,新keyboard,都成11,000

做乜唔搵巴打們幫手買
急用機?

教育優惠都10400

筆無跟?
我今日取貨,new i5 256+keyboard+pen(9月先有貨) +3年保 $11000

無跟,office 同anti-virus U 都有啦
入左newi5 256

做乜唔搵巴打們幫手買
急用機?

教育優惠都10400

筆無跟?

$11000 同$11086 差$86
入左newi5 256

做乜唔搵巴打們幫手買
急用機?

教育優惠都10400

筆無跟?

我諗個位巴打應該就係ownership買,rounddown左所以萬一蚊

好彩有上黎問, 如果唔係就買左比多成千蚊

我係U 買,你意思係出面貴$1000定係平$1000?
sb官網得返i5/128gb/8gb ram
我用黎做3d modeling同會用Adobe嘅software
呢部夠唔夠用
performance base太貴又用唔著咁勁

product撚求解答
定我應該搵其他有獨顯嘅機
sb官網得返i5/128gb/8gb ram
我用黎做3d modeling同會用Adobe嘅software
呢部夠唔夠用
performance base太貴又用唔著咁勁

product撚求解答
定我應該搵其他有獨顯嘅機

performance based 有獨顯就應該夠
不過講真 除非你好想要2in1 否則買xps15會更好
夜晚用NSP 底部漏光好嚴重,上網一search 好似係通病,打算聽日去換
依家 sp4 m3 版
4999 抵唔抵買?
到底街鋪幾時會有new surface pen買
New surface pro i5 8gb打lol你地會用咩setting?
即係 nsp最平宜家都係ownership
依家 sp4 m3 版
4999 抵唔抵買?

邊度?包pen cover?
依家 sp4 m3 版
4999 抵唔抵買?

官網
有cover唔包筆
依家 sp4 m3 版
4999 抵唔抵買?

官網
有cover唔包筆

sp4唔係本身就連筆咩
依家 sp4 m3 版
4999 抵唔抵買?

官網
有cover唔包筆

sp4唔係本身就連筆咩

佢寫到明唔包
如果surface laptop唔係得一個usb頭,我真係買左
藍色連想正價訂都冇得訂
有冇咁受歡迎呀
問極都唔講幾時會有新貨到

學生哥想問m3版抵唔抵玩
文書上網
可以既話autocad & lol ( 唔玩都得)
4999+個keyboard 6000
抵唔抵玩

文書上網
抵唔抵玩

$4999跟埋keyboard架
不過autocad一定唔得

文書上網
抵唔抵玩

$4999跟埋keyboard架
不過autocad一定唔得

係喎,不過抵屌?
SP4支筆條磁石位甩色,甩到得返銀色
保養期內有冇得拎去換?

另外想問有冇mon貼介紹?
SP4支筆條磁石位甩色,甩到得返銀色
保養期內有冇得拎去換?

另外想問有冇mon貼介紹?

岩岩淘左牛龜咁大塊
夜晚用NSP 底部漏光好嚴重,上網一search 好似係通病,打算聽日去換

屌我今朝都發現 但之後用左成星期都唔覺眼 唔知係咪尋日擺背囊壓一壓 但已經用左套 諗緊換唔換好 痴左mon 貼唔想搞 不過好彩都好輕微 平時桌面模式 俾條bar 遮住唔覺眼
未用過win touch 好想買黎玩 但買左nsp 之後都少當平板咁用 好似正正經經買部有touch 既laptop 慳返啲好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞