[震] Samsung Galaxy 討論區 (161) 2月9日11Pm 發佈會 S22 X Tab S8 齊發

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
等第一浸減價先買
3700 mah 買 a52 唔好
焗9人s22+既手段姐
比都唔要啦 唔好比amd個朵呃到,仲未計今代cpu接近0進步+npu少左粒核心+modem唔夠人快
S22+仲係1080p芒
今代嘅Exynos同8Gen1依然係有陣伏味
真係唔好 起碼s20fe起步
取消s22 s22+ 變勁d a53 a73
粒u谷哂比S22u
s22 4000電就可以玩玩
睇埋價錢同優惠先決定去專門店定衞訊訂
未必個個鍾意部機咁大咁重
細機就要妥協架啦~
但係都唔會係取消S22 S22+變A系
S22係電同MON差D姐, 都係用8G1, 鏡頭又冇CUT野, 算OK啦
plus 只要ram加加我已經冇投訴
有RAM PLUS
應該會買綠色
官網都唔一定係出貨慢, s21 時首日送貨都有
大鋪正常係早訂都可以頭批派貨, 但都聽過有d 貨俾鋪hold起左俾walk-in
出去大鋪一樣壓, 上次屋企人部舊機個有條頭髮絲又扣, mon 又扣,
甚至同一鋪兩個人都可以扣唔同
而且睇部機有幾舊, 本身已經唔高價的, 扣100都可能已經好多

其實訂機個下已經決定你要邊間trade, 到你拎機個下個價又已經唔同(除非你訂個時即trade)
當然整體應該係大舖個價高過官方trade
另外官方on list的就算壞晒都可以當$0+優惠trade, 出面都可以?
官方on list的就算壞晒都可以當$0+優惠trade??? 可以咩?
之前s21 年代時係可以, 依家有無變就唔知

其實最so 係全線都有官方額外trade in 優惠, 變相可以trade多部
當然前題係大家有機想trade

除非官網有特別優惠/限定色, 否則去samsung 專門店都好過去官網
我覺得胃信應該最多優惠
如果28/2前買又有DBS卡即減400
希望S22U有TRADE IN $800即減
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞