[震] Samsung Galaxy 討論區 (161) 2月9日11Pm 發佈會 S22 X Tab S8 齊發

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
其實唔知點解An手機硬件明明有得同iPhone鬥
但去到平板會咁差
係咪冇心做
lm
真係壞左定點
想知官網訂同門市訂分別大唔大
note10仲未有update
要剪片/執圖運算力嘅只有ipad一個選擇。

其他productivity 嘅,例如office/file management/compatibility with windows,用ios真係自己攞嚟煩。
係咪今晚發布?
本身純粹想換電等多年先出s23
果年部s10+無換任何parts,仲做緊2號機,但覺得好蝕,個個都話年尾上去換電
所以今年試下用下個保養,同埋呢期的確有少少上網慢,唔知咩原因啦,咪講埋,佢就換埋底板
要ultra 先有窄框
條邊有返咁上下粗拎上手先唔會誤觸
用咩理由同佢講換電?
黎緊都諗住上去整
睇返#31
2月9 11pm
啲方向錯曬,做流動電視/chromebook方向好過。影音體驗要升級好簡單,aptx adaptive+Dolby vision +下放電視部門啲技術同硬件落去就得,再搭配dex output 4k120,射落電視/mon度Netflix/xgp抵玩到

文書方面發少少力,收購hancom office,整合埋samsung notes做samsung office ,發佈個samsung internet windows版/全功能版chrome插件,咁已經打通an+windows 60%以上user所需嘅continuity& handoff
我買左ishredder 老牌公司,又有得一次性買斷,幾好用
android唔會有完美 smart switch過唔到咩app data
雙 wipe 係 wipe cache and data咁解?我未做過添
剪片搵ipad真係on9 除非有fcpx ipad版啦
留名等s22+發佈

利申:s10+用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞