[震] Samsung Galaxy 討論區 (161) 2月9日11Pm 發佈會 S22 X Tab S8 齊發

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
app用 smart switch過哂,只係 data無哂,即係只係幫你安左 d app
唔係,但如果隻app無cloud sync,好可能無得同步啲資料。

另外要小心銀行app,因為一定要你重新登入+舊機保安pin碼。安全資料夾入面啲2fa app都要小心
要 root機先可以 backup到 d app data, 好耐都無 root機了
得三叔自己啲app有得無縫。
google backup好似都有啲app可以無縫,睇developer生唔生性
LM
“叉電時有時超快速,快速,低速亂尻跳”
呢句純9吹,定有發生過?
緊要,但冇辦法
我過完哂第2日先比鋪頭收機
原來咁,長知識,有時 d app好像 fb 係 online, login就有翻 d 料,咁都 ok , login翻就得
仲係家燕mon 又可以用多年s10+
其實都唔太差啦
係 la 點都好過 m字
S22個開孔肯定比S10+細, 不過如果你唔喜歡置中就沒有辦法
S10+之後有得升4.0, 咪繼續用
SAMSUNG現階段唔會將UDC比S系列, 多數因為畫質問題
其實我估係個叉電port位壞
同埋用埋公司d公家垃圾線先會咁
個port位d type c有時只可單邊,插錯邊叉唔到(呢個用原裝都會)
加上好撚想佢換電咪尻吹成日咁樣
一嚟細咗 二嚟個開孔愈嚟愈貼邊 唔使好似S10咁格硬整粗條notification bar
s10+ 522ppi
s22+ 120hz 但得番390ppi
我唔係好接受到……

利申 我note10+ 老婆s10+
要買就買ultra
今時唔同往plus
哪有錢
你用緊S10+ N10+
你買22+會後悔
咁大個mon得1080p
你係要120hz定點?
S22U
20+ 真係正
唯一下剋上嘅一代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞