[同時公佈新投票方式]LIHKG香港女神聯賽 季後研討大會

211 回覆
4 Like 4 Dislike
其實點?8月中就下季,無意見我就劃線啦喎

仲有乜野討論?

下季超聯降2升4,等女數喺再打後果季增至18人
&
盃賽戰至八強階段(環冠盃由淘汰賽起,惟不在本會討論範圍)為主客兩回合賽事,採作客10進1優惠,作客女神每獲10分,可多獲1分,多獲分數將作獨立計算,如兩回合計賽和,將以10進1優惠決定勝負,仍為和局則會加時至分出勝負為止,但加時期間不設作客10進1優惠

講錯,降2升4至岩

讚同
盃賽好複習
但信巴打
巴打會唔會搞慈善盾?
巴打會唔會搞慈善盾?

社區盾?
我地無盃賽冠軍,如果夾硬搞就超聯冠軍對冠聯冠軍
不過賽期已經編到密密地,應該唔搞,不如等下季有盃賽冠軍至正式搞一場啦
盃賽好複習
但信巴打

多謝你呀

我覺得verison1好啲,下面果句好似有啲畫蛇添足
點睇
巴打會唔會搞慈善盾?

社區盾?
不過賽期已經編到密密地,應該唔搞,不如等下季有盃賽冠軍至正式搞一場啦

睇你頭

我覺得verison1好啲,下面果句好似有啲畫蛇添足
點睇

Version 1
巴打會唔會搞慈善盾?

社區盾?

睇你頭

我諗緊會唔會好似足球咁國際賽期,搞友誼賽
但模式有待研究研究
暫時傾向6人對6人,或者會有國際(?)協排名
不過真係好複雜
排名方面暫時未知唔會喺短期內搞到
巴打會唔會搞慈善盾?

社區盾?

睇你頭

但模式有待研究研究
不過真係好複雜

唔好搞咁多野住,先做好聯賽
巴打會唔會搞慈善盾?

社區盾?

睇你頭

但模式有待研究研究
不過真係好複雜

唔好搞咁多野住,先做好聯賽

咁大家唔好介意每個月應該會一個周末聯賽係會暫停
唔係既話,無辦法搞得長
BTW新一季超聯賽程已經接近完成
黎到第二季先識用ctrl H黎set賽程,不過叫做學到野

乜黎架

乜黎架

我本身係copy某個國家既聯賽既賽程,例如18隊既冠,甲同乙我就搵左德甲
再對返啲女神既名黎編好個賽程
但我以前on99唔知可以用ctrl H黎做取代文字
淨係識copy n paste,撳到手軟

依家可以set好左例如係:
將賽程入面既 多蒙特 全部轉晒做 黃心穎 咁樣
快過以前好多

8.12
詳細但未有日期既賽程將於日內公佈

你又搞乜

你又搞乜

新一季賽程呀
不過我未得閒post,賣個關子先

你又搞乜

新一季賽程呀
不過我未得閒post,賣個關子先

唔駛賣關子啦
https://lihkg.com/thread/330766
新一季賽程已經公佈
因應超聯要喺18-19賽季增至18人,所以17-18超聯將會降2升4
連帶其下3級聯賽既升降都會出現變化,請參照下列算式(未考慮加入退出機制之可能性)

簡易版
A 16-2+4(降出/升入)=18
B 18+2-4(降入/升出)+6-4(升入/降出)=18
C 18+4-6(降入/升出)+6-4(升入/降出)=18
D 18+4-6(降入/升出)+6-4(加入/淘汰)=18

因應超聯要喺18-19賽季增至18人,所以17-18超聯將會降2升4
連帶其下3級聯賽既升降都會出現變化,請參照下列算式(未考慮加入退出機制之可能性)

簡易版
A 16-2+4(降出/升入)=18
B 18+2-4(降入/升出)+6-4(升入/降出)=18
C 18+4-6(降入/升出)+6-4(升入/降出)=18
D 18+4-6(降入/升出)+6-4(加入/淘汰)=18

唔知點解喺賽程公佈果邊講左好似無人留意到,咁我再公佈一次啦

為左弘揚善心,同鼓勵更多會員參與我地既投票活動
我地計劃喺聯賽裏面推行,「會員投票.大會捐錢」活動
有見一部分會員對於抽獎活動存在戒心,或者對小禮物不感興趣
所以抽獎活動暫緩,改為進行「會員投票.大會捐錢」活動
只要聯賽當中每場比賽不論正反雙方,我地每收到10票,就會向慈善機構捐出港幣$0.1
換言之只要大家每投一場比賽,就等於做左$0.01既善事,網上投票仲可以做埋善事,生命從此更有意義,大家都齊來參與啦
P.S 暫定會喺歇冬期同季尾按照當時既善款數字各捐一次
唔知點解喺賽程公佈果邊講左好似無人留意到,咁我再公佈一次啦

為左弘揚善心,同鼓勵更多會員參與我地既投票活動
我地計劃喺聯賽裏面推行,「會員投票.大會捐錢」活動
有見一部分會員對於抽獎活動存在戒心,或者對小禮物不感興趣
所以抽獎活動暫緩,改為進行「會員投票.大會捐錢」活動
只要聯賽當中每場比賽不論正反雙方,我地每收到10票,就會向慈善機構捐出港幣$0.1
換言之只要大家每投一場比賽,就等於做左$0.01既善事,網上投票仲可以做埋善事,生命從此更有意義,大家都齊來參與啦
P.S 暫定會喺歇冬期同季尾按照當時既善款數字各捐一次

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞