[同時公佈新投票方式]LIHKG香港女神聯賽 季後研討大會

211 回覆
4 Like 4 Dislike
其實5係咪無意見覺得OK?唔駛花時間傾照呢個建議去改就得?

傾緊?
其實原本同新方案兩個都冇問題
其實5係咪無意見覺得OK?唔駛花時間傾照呢個建議去改就得?

傾緊?
其實原本同新方案兩個都冇問題

議程5喎
就係話緊個不達標門檻加唔加都冇所謂
就係話緊個不達標門檻加唔加都冇所謂

OK
由於連登有人報料,原來下季將會降落甲組既Me Chan係有中文名既(陳逸敏),所以下季Me Chan將會以中文名作賽,特此公佈

2017-18 LIHKG香港甲組女神聯賽
陳華鑫
車泳希
Me Chan>陳逸敏
張沛樂
譚嘉儀(模)
姚子羚
陳庭欣
朱茵
梁凱寧
郭藹明
吳嘉熙@SG
杜如風
黃智雯
梁嘉琪
朱晨麗
李施嬅
劉穎鏇
游蕙禎
咁不達標門檻我覺得係值得加既,始終達到標都仲要過多一關先有機會直接foul
加埋魯芬BB得唔得?
加埋魯芬BB得唔得?

我地賽會好尊重魯芬女士,不過呢項聯賽始終原意係想比在世既女性較量
事實上上季魯芬女士喺季內離世,我地已經酌情比佢完成埋當季既聯賽
如果再比佢參賽,一黎對逝者好打擾,二黎對其他參賽者都唔公平,希望巴打明白
加埋魯芬BB得唔得?

我地賽會好尊重魯芬女士,不過呢項聯賽始終原意係想比在世既女性較量
事實上上季魯芬女士喺季內離世,我地已經酌情比佢完成埋當季既聯賽
如果再比佢參賽,一黎對逝者好打擾,二黎對其他參賽者都唔公平,希望巴打明白

多謝巴打詳細解釋
不如開始議程6?
既然議程5都無乜異議
議程六

A會簡單d, 但係容易踢人走,上季基本上係全部踢哂。另一方面會在聯賽出現同情票

B較似上季做法,只係門檻唔同

我贊成A,需要懲罰亂提名果d人
同時講明出局人士幾耐唔可以再被提名,我認為最少兩季
議程六

A會簡單d, 但係容易踢人走,上季基本上係全部踢哂。另一方面會在聯賽出現同情票

B較似上季做法,只係門檻唔同

我贊成A,需要懲罰亂提名果d人
同時講明出局人士幾耐唔可以再被提名,我認為最少兩季

但我既諗法係滿足晒A+B1/2/3兩個條件先踢
至於出局之後無得再提名,其實依家基本黎講新加入都係得幾個,相信唔會再有新創立聯賽時可以亂咁提名到啲怪人入去
所以out1季,再下一季有人提名都照受,或者可以出過局既想入返黎既話,佢地再下一季係-3票或者-5票開始?
因為出局人士喺凍結會藉期間係連以非聯賽會員身份參加盃賽既資格都無
所以如果凍得太長時間就唔係咁好
因為出局人士喺凍結會藉期間係連以非聯賽會員身份參加盃賽既資格都無
所以如果凍得太長時間就唔係咁好

當然,暫時依家睇落今季出局既真係,9成以上都係唔應該出現喺聯賽裏面
但係隨住時間既推移,可能有啲真係唔算太肉酸可以值得再返黎,只係人氣問題(其實今季都有一個,就係余香凝,如果你話佢都要凍3,5,,7年唔比佢再玩我又覺得太嚴重,無人擔保可能佢過幾年有部戲幫佢爆紅,who knows)
點都要凍結一季,否則淘汰機制會冇意義,留級負分起步應只限於唔夠新人入聯賽,但係要諗點定挽留先後次序,同埋負幾多分
點都要凍結一季,否則淘汰機制會冇意義,留級負分起步應只限於唔夠新人入聯賽,但係要諗點定挽留先後次序,同埋負幾多分

yes,我會凍結1季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞