[同時公佈新投票方式]LIHKG香港女神聯賽 季後研討大會

211 回覆
4 Like 4 Dislike
巴打辛苦晒
2: 新制其實有d唔公平,按百分率增加會導致到有時多左票加票加少左票,雖然係一票上落,但係一票足以影響勝負。可以改為加票,得票15-34者+2,35或以上者+3

你呢個就轉左邏輯,變成越高分就加得越多分,要睇下其他巴打點諗,我自己就兩個方案都OK

差唔多姐

咁講真,你地想咁加對我黎講仲好,唔駛我篤機計percentage
問題係35或以上加3,會唔會話55之後會加4?
2: 新制其實有d唔公平,按百分率增加會導致到有時多左票加票加少左票,雖然係一票上落,但係一票足以影響勝負。可以改為加票,得票15-34者+2,35或以上者+3

你呢個就轉左邏輯,變成越高分就加得越多分,要睇下其他巴打點諗,我自己就兩個方案都OK

唔係應該越高分越多award咩,新建議25-31同35-49呢d個range係2分,20-24同32-34 反而係3分,唔只唔公平,亦都唔合乎佢地所講的原則,因為而家係中間有著數。

差唔多姐

咁講真,你地想咁加對我黎講仲好,唔駛我篤機計percentage
問題係35或以上加3,會唔會話55之後會加4?

賽制人定je,我見你最後一個range. 係35或以上我跟返咋
15-20 +1
21-34 +2
35-50 +3
51-64 +4
65-80 +5
81-100 +6
101-119 +7
120-134 +8
135-149 +9
150或以上 +10
大家想傾議程5未?
15-20 +1
21-34 +2
35-50 +3
51-64 +4
65-80 +5
81-100 +6
101-119 +7
120-134 +8
135-149 +9
150或以上 +10

大家想傾議程5未?

上面未傾掂喎
大家想傾議程5未?

上面未傾掂喎

咁傾埋先
15-20 +1
21-34 +2
35-50 +3
51-64 +4
65-80 +5
81-100 +6
101-119 +7
120-134 +8
135-149 +9
150或以上 +10

其實合併3 4都好似有共識係22小時無問題?
咁不如稍後中午開始初步傾傾議程5啦
LIHKG香港超級女神聯賽亞洲挑戰盃 暫定喺7月10至25日入面一連三個周末舉行
三個分站包括 中國,泰國同馬來西亞
香港將會派出三名代表分別係李靜儀@SG、馮盈盈同倪晨曦,屆時會同東道主女神進行四角賽

我睇錯月曆
正確應為 7月
中國站7.8-9
泰國站7.15-16
馬來西亞站7.21,23 (22號我入大球場睇英超,無謂麻煩大家,初賽改星期五)
LIHKG香港超級女神聯賽亞洲挑戰盃 暫定喺7月10至25日入面一連三個周末舉行
三個分站包括 中國,泰國同馬來西亞
香港將會派出三名代表分別係李靜儀@SG、馮盈盈同倪晨曦,屆時會同東道主女神進行四角賽

我睇錯月曆
正確應為 7月
中國站7.8-9
泰國站7.15-16
馬來西亞站7.21,23 (22號我入大球場睇英超,無謂麻煩大家,初賽改星期五)

咁黎講熱身賽個對賽就唔特別抽籤啦,因為唔係正式比賽
由我去以三位香港代表喺過去一季既聯賽排名高低黎決定邊個初賽會對東道主先
1.李靜儀@SG (第5位)
2.馮盈盈 (第6位)
3.倪晨曦 (第10位)

中國站:
李一桐vs排名最高
排名中間vs排名最低

泰國站:
Peechaya Wattanamontree vs 排名最低
排名最高 vs 排名中間

馬來西亞站:
Farah Ann vs 排名中間
排名最高 vs 排名最低

1桐
其實5係咪無意見覺得OK?唔駛花時間傾照呢個建議去改就得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞