一人一套睇到拍案叫絕嘅電影

821 回覆
195 Like 26 Dislike
What’s in the box 📦
近期睇了他的骨中罪

成套戲係訓響度,但竟然睇完會覺得佢係真好演技,個氣場超強
比人講中嬲嬲豬喎
原來你個柒頭係弱智嚟
淨係識隨波俗流,人話好睇你就話好有人覺得唔好=唔隨波俗流=自大

然後問你邊個位好睇又答唔出,淨係識話好多人覺得好睇,然後屌人自大無知上面睇到我打左堆野駁唔到就講句on9野攞尾彩

真係鄧你老母慘,生左個弱智出嚟
你一句都答唔到我,咁你個柒頭又係咪比我講中咗

你覺得套野邊個位好睇咪出聲,同你理性討論,你又要屌人又要縮,駁唔到我就講句尻野出嚟,走住屌當正自己贏咗做人做到你咁撚肉酸真係第一次見

問你點解我話唔好睇=自大啊,答我啦傻閪
The Usual Suspects

扭橋電影經典
好在睇咗千年女優總算係戲院睇過今敏
Inception
就係未過鐵達尼極限,先至刻骨銘心
英雄本色
唔信都要扮信啦
做花瓶好過死
The Invisible Guest
一開始覺得主角嘅行為有少少唔合邏輯 套戲最尾嗰半個鐘開始會mind fuck同埋所有嘢都開始make sense

Get Out
呢套唔使我講啦
以前以為占基利淨係識做笑片家庭片,直至睇咗無痛失戀

https://youtu.be/9P16xvwMQ5A
俾大家講到好想睇屍殺片場
仆街點知Netflix冇
好撚吊癮
The Avengers: Infinity War

Steve Rogers 出場型撚到痹
Black Widow 接棒直刺嗰下又係型
最後 Sam飛腳一踢,兩隻怪物即刻一仆一碌

https://www.youtube.com/watch?v=PxjurPd3Dck
lm
賓虛同gone with the wind睇碟有cut 到overture咩?

Any肥, 樓上上上都開到口話套戲悶要捱
佢又唔係喺戲院睇
叫佢坐定定睇overture咪啫係趕客
Closing credit, closing music都唔係個個好似我地咁有閑情逸致會睇晒啦
同埋坐係屋企睇碟你係咪真係會坐定定聽intermission而唔去交水費?
呢啲都無cut㗎喎
好似未有人提過bicycle thief?
講緊邊幾幕?
求圖
我記得我以前睇ben hur同gone with the wind真係冇overture
不過我見你咁講又走去search,依家如果睇碟嘅話又真係有
anyway, ben hur真係出過170分鐘嘅version係冇overture同intermission
另外電影如果cut走咗overture,正常都會保留番個score係album,例如citizen kane
我嘅睇法係如果保留咗,我地就應該睇埋
仲有班外星人原本諗住搵地球人幫手,最尾乜都冇講就走左
建議重睇
同埋驗一驗智商
簡直係完美
之前好多人話佢唔好 連導演自己都唔太中意呢套
但其實我覺得好好睇....
呢套戲拎唔到best picture已經證明左Oscar 係冇意義嘅左膠+mainstream 獎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞