HKCC 2021-2022 討論區[10]光復香港 時代革命 祝大家add drop順利

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
差唔多啦呢啲absolute grading 科可以點appeal
想問吓introduction to economics 有咩好
Lecturer推薦
同問
Ok,thanks 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Janice Choi
有機會要搵朋友幫你返去簽
想問introduction to economic 嘅ms wing ting titi hung 教書o唔ok
跪求換科
Hospitality and tourism marketing 轉Retail and sales management
Grammar in contest轉English for workplace communication
上年嘅version,今年上咗岸所以唔了解cc呢家啲科點

BHMH2005 Organizational Behavior:我冇讀過,呢科背科嚟,但好多嘢背,f2f grade靚,online就上個sem啲frd讀個grade都嘛嘛
BHMH2103 Advertising and Promotion:上個sem讀完,冇2003mkt背得多,jack chow比較冇咁kill,個人認為好讀,要design廣告(正常上堂prj先要,上sem冇mid term所以asm2係做design廣告)
BHMH2105 Business Economics:讀緊,唔難(易過fm好多),lecturer教得好兼好人。上個sem有幾個frd讀完都拎a range。如果introduction to econ有A可以試下。
BHMH2103 Compensation and Performance:我個hr major frd話hr所有科都好伏,千祈唔好reg
BHMH2110 Consumer Behavior:冇讀過,背科嚟,都好多嘢背,身邊啲人讀完都話伏
BHMH2111 Cost Accounting:好讀,workload細,努力就高分,易拎A。不過記得reg Edith Chan

上個sem個個frd讀完都拎A,fa得B+都應付到
BHMH2112 Consumer Relationship Management:背科,我冇讀過,不過carmen sum要求好高,俾分好手緊,上個sem啲frd讀完都係得B
BHMH2113 Financial Management:數科,好難,好伏,pauline出卷好難,冇raymond教就唔好讀
BHMH2121 Intermediate Accounting:數科,冇讀過,sem3應該係yyy教(靚女miss),不過pauline出卷就勁難,上個sem frd讀完都炒咗,有個人mid term90/100但final得54/100,爛咗grade
BHMH2123 Introduction to Auditing and Taxation:冇讀過,半數半寫嘢,audit嗰part啲題目好伏,有prj,不過啲frd讀完都話相對易A-
BHMH2160 Negotiation Skills:背科,online好撚爛grade。唔多嘢背,但一啲人覺得啲嘢好易,一啲人覺得難。workload細。上個sem經驗係好難派到去A-
唔建議reg hotel,tourism,hr嘅科,科科都又爛又伏

GE SEHH2031世一
Mt得60都有b+好好啦
Exam又唔係去到90幾分咁突出
計數科啲ans可以點再俾高啲分
奉勸一句唔好入shitty im 尤其是對打code完全冇興趣嘅人
點解? 我係佢教 佢可能教得冇咁好 但係比分勁鬆手 有啲乜嘢唔明佢仲會主動打俾你 全部功課project A晒 最差嗰啲都有B 超級好人 最後我仲A+左
你有邊d係可以撿先
SHDH3105 201C > 201B

有意留tg
AE(II) Zoe chan/cherry wu
邊個會好啲
有無 Ching 想 Jap1 換 Digital storytelling ?
2016唔係Cecilia教會唔會好伏
Human nature定values好讀啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞