HKCC 2021-2022 討論區[10]光復香港 時代革命 祝大家add drop順利

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
易,有背書就輕鬆A range
英文廢柴讀2010會唔會死
想問問ds除咗ISW 有冇其他推介
Psycho for HS? 你加油啦

btw 好多參考書上網都有免費資源
有冇C Ching 評下intro to socio,見到2個鐘tutor即刻想drop。想知難唔難
唔難 幾好讀
想知Tutor有咩搞,要上2個鐘
Compulsory subject會唔會計落4個cluster到
定係淨係計elective
放心 會的
睇過pastpaper
It嘢加少少stat嘢 仲要係唔洗計數嗰隻
應該背嘅成份多啲
有ict底會覺得幾易
0 it底 點部署
好彩啫
你睇下份卷先
全部都係state/describe/suggest
肯背應該都冇問題
Social Science 好多科都係tutor上兩個鐘 兩個禮拜上一次 傾吓點樣做份功課 多數都係方便後期present唔會過鐘 加油!
屌 我想問今個sem啲lecturer係唔係玩嘢?一啲用zoom 一啲用teams 統一啲唔撚得嘅?
Kent Lam 世一
如果今個sem有開LCH2323 Cantonese Studies and Applications呢科既話 十分極度強烈唔建議reg尤其是係俾張教授教既話

當年sem 4 reg左呢科 勁驚會爛grade fail埋畢唔到業再加meet唔到offer教書又悶 啲test exam又無準則 個人論文好多都50x咁緊手都係第一次見最高都係70x 好彩臨尾執翻個B+但真係唔知做緊乜驚足成個sem

想讀呢科既人真係諗諗佢
LCH2185 B01>B02
SHDH1025 B01A>B01D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞