HKCC 2021-2022 討論區[10]光復香港 時代革命 祝大家add drop順利

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
想問有冇人試過Appeal成功?想知成功定義係Exam高分咗,定高一個grade?同埋想問係搵翻同一科嘅lecturer,定其他科/地方嘅lecturer改?另外見到佢話Appeal 成功會退錢
今日有堂要問人拎link,moodle第二日朝早先會update
SEHH1028 B02B 求轉B06
係咪類似mo咁
Japanese 1 ruby ma得唔得?
f2f有人話好差
Online話好好
利申:冇底+有興趣 year 2 sem 2
求 SHDH2013 Exploring Human Nature source
18b
Intro it係咪伏嚟
lydia good
我女神
hea讀既人唔鍾意佢,悶+可能f2f俾佢串
有心讀既人就會鍾意佢,皆因佢指引夠清晰
交form未

Ching本身係唔係冇底?
History and culture of modern china好唔好讀?
可唔可以講下點good法?畀分鬆手?
求評intro to tourism
LCH1057 求轉B18
求評埋 Shelia Wu
有冇人讀過preparing for ielts 呢科
好唔好讀
所以佢地唔係寫我0貢獻,係平分既一半

食咗隻c

輕鬆A
求換
SHDH2043 201B to 204A
有意pm
我冇。

hea讀+冇底就死緊

hea讀但有底,好容易叻過龍,寫out c野 或者 寫字慣咗手勢 (唔係跟hkcc既標準),而畀人扣分

冇底但有心讀,一樣可以A range,唔可以走堂,因為上堂會講呢科既"規則" 同埋容易犯錯既位,寫字要跟足佢標準﹑做assignment/test/exam要小心睇instruction﹑做assignment記得check多幾次﹑同埋要練寫字速度。
204B 啱唔啱
Ching係online test定f2f
上個sem 讀 speaking online 其他f2f
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞