[Dunk of the year] LA Lakers | Mamba Forever討論區(328)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
睇完d新聞似湖人既管理要求Vogel用龜奶AD組成既戰術
搞到Vogel局住要用d 五小陣打左咁耐
人地無著數,無啦啦點解肯食。
依個先係難度
Vogel唔係唔識用高佬咩
https://www.youtube.com/watch?v=0gPADqRUkB0

第4節既kuz成個klay tom咁
今年mip

哇 原來老雞真係俾奸臣迷到一棟都冇
唔怪得logo話湖廢
Roco is better
Ross Gordon 果啲講真冇咩用
防守又唔勁
不過roco下年完約
如果高層覺得今年冇咩希望都可以唔trade留番暑假先簽
新聞都有講係james提出 vogel真係可以走人俾james做coach算

強森賽後就提到:「我一直把能量這句話掛在嘴邊,我試圖打出拚勁跟韌性來,把手邊工作做到最好。戈貝爾身材比我高大,他也是明星等級球員,我就是盡力去做,而且隊友也幫忙我。」他也強調很珍惜替家鄉球隊湖人打球的機會。

此外強森強調老大哥詹姆斯(LeBron James)指點,也讓他在對抗戈貝爾上更有心得,「詹姆斯是很聰明的球員,所以當他告訴我該怎麼做,我當然就會照辦,說來就是這麼簡單,他看出了破解端倪」,湖人此役取勝後也中止先前3連敗。
https://twitter.com/thenbacentral/status/1483854132276510722?s=21

Harrison Barnes 要黎有乜用 不過如果撘Buddy TT 就有得諗

https://twitter.com/thenbacentral/status/1483847295611383815?s=21

另外早排啲人拗到仆街話乜鳩湖無理占就決定要龜 依家一巴車落嚟 占係推閪書trade嘅支柱 所以依家受過既完全係自己拎黎 仲想抝
我都係求真精神
其實拗既主要觀點係有d巴打覺得占士作為球員影響唔到管理層決定
咁佢地咁樣覺得的話 其實拗黎都冇用
我睇到既係占士出盡奶力招募Westbrook 放棄buddy(個時無限接近trade 到buddy,埋門一腳轉左wb)
跟本就係古狗同Buddy都預撚咗互換 係占同AD recruit 完WB 同巫講點數就trade 3巨放棄綠葉 睇到呢個trade 嗰陣 都預撚咗柒 無諗過 占AD輪住傷柒得咁交關啫
Report: “Last week, the Hawks considered sending John Collins, Cam Reddish and a first-rounder to the Sixers in exchange for Simmons, according to sources. However, the talks stopped after Harris’ name was brought in the deal.”

Harris 份約大到冇人要
The Lakers have explored several trades ahead of the February 10 trade deadline. Sources indicate they have looked at players like Ben Simmons, Jerami Grant, Myles Turner and Harrison Barnes, among others.

Harrison Barnes都trade唔到喇
睇過Gilbert Arena 訪問過earl Watson (前太陽教練)
佢話管理層直接俾3分quota 佢
要求球隊射夠幾多幾多球三分,唔理隊波有冇合格既三分射手。
聽完之後就覺得做nba教練既權力真係有限,要點打都要完全順從高層意願,唔怪得文件之河、Jason Kidd等都要玩政府去攞多啲power,真係冇幾多個波波咁大權成隊波都貫徹到佢既理念。
THT+nunn呢個包點同kcp+kuz+trez比
成日當人傻咩
vogel爆大獲
所以我都依然確信vogel係個好教練
成隊要圍繞wb打波,搵pj教都死啦
可能高層目標係首輪遊
見證過佢溜馬魔術既日子
好唔好就有爭議性
但一定就唔係低能到要死攬小球既⋯⋯
睇定啲先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞