[Dunk of the year] LA Lakers | Mamba Forever討論區(328)

1001 回覆
0 Like 3 Dislike
根本Rob簽呢班人返黎都係防守差既人,Monk, ellington, melo, bazemore, DAJ (回塘), Ariza (回塘),
THT (深潛力)

你俾班咁既人腳Steve Kerr, Pop爺都帶唔到喇

Vogel調度係鳩,不過佢拎住呢班人都做唔到d咩
Good News: Anthony Davis was cleared for contact last night as he ramps up for a return from his MCL sprain.
想占斷腳
According to Sam Amick of the athletic

Kings seriously contemplating trade for both Tobias and Ben

Kings expected to make a big move before the deadline

If the Kings can’t get Ben they’re gonna go after Sabonis
留返rondo係到做教練咪好囉
根本就on9 唔跟禿曼巴份約個下已經注定失敗
估唔到佢會keep住出stanley就真
之前有一排係邊個hot換邊個
乜撚都無湖份
Detroit: Grant唔夠人爭
Kings: Buddy+Barnes etc package 拎去換Ben/ Sabonis
Pacers: Myles Turner 傷停2個禮拜先再評估 + Dallas 領先
湖可以準備完陣 4月放假
https://twitter.com/thesteinline/status/1483497554285412359?s=21

Ohhh Dallas 放棄 Woj話傷停有折 咁1st rounder 都慳番 THT+2nd rounder
SJ咁識講野有得留低啦

湖人今天(18號)以101比95逆轉擊敗爵士,末節反攻大功臣無疑是跳出來拯救球隊的強森(Stanley Johnson),與球隊簽下第3份10日合約的他短短2分多鐘就攻10分,讓湖人變陣打回小球陣容對抗戈貝爾(Rudy Gobert)奏效。

強森賽後就提到:「我一直把能量這句話掛在嘴邊,我試圖打出拚勁跟韌性來,把手邊工作做到最好。戈貝爾身材比我高大,他也是明星等級球員,我就是盡力去做,而且隊友也幫忙我。」他也強調很珍惜替家鄉球隊湖人打球的機會。

此外強森強調老大哥詹姆斯(LeBron James)指點,也讓他在對抗戈貝爾上更有心得,「詹姆斯是很聰明的球員,所以當他告訴我該怎麼做,我當然就會照辦,說來就是這麼簡單,他看出了破解端倪」,湖人此役取勝後也中止先前3連敗。
Myles Tuner stress fracture
至少要6-8星期康復
睇下賭唔賭

利申:試過
無野可以做
只可以唔運動俾隻腳休息
可以為下季準備
Breaking: There are "no current plans" to replace Frank Vogel, per a source with knowledge of the situation. More details/story coming later.

Vogel Stays
一早預左唔會trade到好野
最多搶d buyout
以培育價值黎講,V仔同THT會留低邊個?
v仔防守咁勁幾多錢都要留啦THT都冇人要
V仔獸
V仔=AC 2.0
如果2次都可以係落選執到寶點解我要留
所以會留THT
睇你想要啲咩野
想要一隻穩穩陣陣有守有射波既咁緊係V仔
但唔好其望佢同你自主進攻劈到好多分俾你
但你想要啲出黎同你自主劈分既就要養THT
就唔好期望佢好守得好好穩穩陣陣。
其實我哋都好尷尬
wb負資產無人要
ad lbj就肯定係非賣品
其他全部人工人地想要都match唔到
pick又無

係咪真係學ESPN班磚家講安靜渡過trade market
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞