永恆族拍到咁含撚?

384 回覆
296 Like 598 Dislike
講到天神族幾巴閉
咪又係俾daredevil一拳打能死
我覺得好睇個觀眾係感性定理性type
成套戲幾條感情線 個個角色都有份
又講到男女主角愛恨交錯咁 視覺效果同特效又靚 情感描寫細膩 感性type應該會受落啲

但如果係理性角度睇 係會愈睇愈嬲
好多野都feel落唔make sense 有種劇情唔應該係行既感覺
劇情最尾又係揀任務定救人類呢啲老土野
角色能力又冇好好善用同表達
講到典娜以一擋百 但實際表現都係變下武器咁
聾女屈速㩒住超人砌反而睇落重勁
最大鑊係啲角色做既野都係動機不足
馬東石一句保護典娜就真係守候個癲婆咁多年
細路女鍾意超人就企左佢果邊 完全唔洗理其他野
科學家見人類爆原子彈就即刻收山幫個仔整單車算數
超人講到為左任務整死leader都夠膽做 到最後又會衰心軟 寧願自爆收皮
成班友做左幾千年神 啲行為同思想同十幾歲mk仔女一樣做埋啲懶係感動實際on9既野

幾奇怪
你講嘅points,喺理性上全部通個喎。
典娜好打同變武器有咩衝突?
聾女係屈速度,但冇辦法打爆超人
馬東山真男人講得出做得到有咩問題?
細路女為條仔唔要朋友好合理架,愛情(就算單方面都係)喺佢心入面重要過友情。
科學家對人類失望想隱居好自然
超人可以殺leader,但冇辦法對自己條女落手好正常,朋友同愛人嘅分別嚟。

同埋個主題係,值唔值得為左地球人放棄一個新銀河系嘅所有生命可能性。
當你有無限生命時, 呢D你睇落ON9的行為可能根本佢唔覺得咩問題

典娜回憶馬東石果句說話已明顯表達左馬東石愛典娜, 所以願意永遠守護佢, 正如莎善愛人類, 就會想守護人類
科學家都唔係爆完原子彈就識到佢另一半同個仔, 二戰到而家都70年多, 足已係普通人的一世壽命, 隔左咁耐先重搭對人類信心仲想點?
超人當初離開莎善, 就係因為佢知道左佢地的任務終極目的, 面對咁愛護人類的她, 點忍心呃住佢? 永恆族都會有感情, 唔係普通人眼中的機械人咁簡單

你覺得MK思維, 因為你面對有限生命, 變得追求實際, 變得要理性, 要有效益, 搭車食飯都要諗過度過, 但佢地永恆族又唔怕餓, 唔怕病, 唔怕老, 隨時稅都唔洗交啦, 日日唔洗為錢勞碌已經所有思維都會唔同哂
鬼佬: 亞洲人都係差唔多樣 wfc
Gemma Chan完全木口木面冇演技,有佢嘅鏡頭都好難捱,啞妹唔撚講嘢都多戲過佢
取景靚同對比起其他marvels片冇咁popcorn唔代表佢出色
睇得出導演好ambitious但出嚟效果有啲兩頭唔到岸
未至於難睇要屌,但一定唔係呢度講到咁神囉
王你老母咩死傻尻 眼殘就番去幫你老母奶閪啦
啞妹好正
佢啲打鬥場面最爽,好睇過快銀/閃電俠個種用成個世界變到好慢黎呈獻有幾快
溫室效應,會溶左~ 嗰舊係冰嚟㗎嘛?

不過成舊喺地核都變埋冰咁地球內裡個結構咪錯晒?咁仲使要?
其實細路女唔止愛超人啦,佢都做厭左細路女,想reset 一切重來。
我入戲院睇,覺得好正,好睇過spider-man好多
咩叫咁含撚
好似 tvb 之前扮自閂醫生嗰個
驟眼睇好似Sebastian Stan
以為Marvel開始學人惡搞啲角色
其實真係唔差
我覺得有top 10
我睇loki一集可以瞓3次睇永恆族咪可以瞓到永遠
所以套戲係情感方面係做得好 所有野都圍繞住同愛有關
整體感覺係唯美同細膩

但好多野都冇描述就硬塞落黎 睇落都好突兀
感情線都係蜻蜓點水一下就過
而行為上亦為左劇情而揀左唔太合理既做法
觀眾好難投入落去
兩套都垃圾
by 戲劇大師 一眾連登仔
真心想睇永恆族交稅同埋還稅貸~
我夠老,我後生之時,中學同學扮嘢話睇日漫就要睇Apple Seed,其實個個都睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞