【依家啲補習老師真係幾好搵】

658 回覆
1333 Like 26 Dislike
都宣傳咗好多次
唔好一次過俾咁多學費
補Cliff Yeung啦屌你
hello push
叫刁仔搞搞呢間補習社
有冇方法一齊做鳩條撚樣教畜
屌佢老母!
一定要俾人知佢嘅所作所為
條友每隔年都畀人屌 希望佢快啲收皮
我上年考DSE嗰陣都有不停睇到呢條友啲IG廣告,估唔到原來咁撚仆街
投訴野我幫你唔到,但如果你想補Econ嘅話,我真心推介Mastery Economics,我DSE都喺呢到補,阿Sir好好人,教得都Ok,幫我拎咗個5*
DSE加油
都係李榮浩老師好啲
好撚賤種 推到佢仆街
為人師表完全唔識尊重學生
收人錢仲咁撚柒串
咁撚串又唔係真係有料
點解econ 唔補 Cliff Yeung要補埋啲二打六
個人覺得幾樣嘢

1. 睇返對話紀錄有冇提過refund policy或者receipt上有冇任何refund相關嘅terms & conditions,冇就攞埋單去小額啦

https://www.judiciary.hk/zh/court_services_facilities/sc.html

2.佢同你講嘅教學守則有冇喺補習社張貼出嚟?有冇喺receipt上或任何地方show過出嚟,而你又有copy?如果冇嘅話基本上係無合約效力嘅T&C,所以唔退錢已經係違約,同樣可以去返小額

3.補習社經營要有牌照,雖然對方應該都有,但better safe than sorry,如果你擔心係違法經營或者唔符合持牌要求,打去相關部門了解下?
https://www.932.com.hk/blog/補習社牌照.40

有錯歡迎指正,「不學禮 無以立」呢句我覺得對所有人都適用,特別係教育工作者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞