一拳超人 第201話

702 回覆
66 Like 9 Dislike
Flashy Flash見到光頭, 以為佢係怪人/敵人, 一下一劍車埋去先,點知光頭個頭打一打側就避開左
相反

係睇透咗King真正實力

S級英雄面對龍級怪人都係輸多贏少
反而將龍卷交比幸運值S級嘅King手上先係最安全
同埋唔怕一萬,只怕萬一
S級英雄點好打都好,一個唔留神都係死
高幸運值先係首選
神明唔似係要拎走力量,而係好似流浪帝個case咁
令流浪帝有絕對既力量,然後觀察佢會做啲咩
神明暫時既出現,都係出現係「想強大」既人面前
當然終極目的仍然不明
其實呢個點解, 唔係好明
神明扮爆破想借力量比龍卷
我有d懷疑呢隻唔係流浪帝個神明,呢隻表現方式太低俗,淨係玩喬裝
假如佢係想畀力量龍捲嘅話,直接好似大炯眼見到抽象木星表面 甚至冇對話就得到力量,咁樣營造出寬大嘅場面會有說服力d

流浪帝係意識到人類係低等,想回歸地球而自殺先得到神明力量,本身佢冇渴求力量想要變強,龍捲亦冇特別想要力量,本身已經足夠強大
我覺得神明要流浪帝做代行者多過觀察,神明睇落係有限制而唔能夠親自動身

呢隻比較似係地底、爆破認知嗰隻
其實點解一拳可以咁好睇,
明明一開始有D鳩鳩地悶悶地
又好似處境劇咁日日打爆唔同所謂大佬,
但出左S級英雄/餓狼之後,重心唔再係老師度,
就好睇好多
現階段睇,神明應該係見到某d人對某類事物有執念或者妒忌同恨,就誘惑佢接受力量變成怪人或者突破限制器

未知神明係咪複數存在,光頭有機會係不自覺情況下獲得神明力量,所以光頭身上可能有神明住宿呢句有機會成實
個故事同人設越黎越完整
主角無敵本身好悶
通常都係其他角色同世界觀先係最吸引
但依家好多作品都係主角開外掛,而且所有篇幅都係寫主角
然後遇上咩敵人都係流水式老金贏
連敵人嘅特色都未見到已經完左
咁都唔得,咁都要負皮?呢個POST咩料
肯定有白卡逐個回覆負皮

好癲
點解可以咁努力負評
其他漫係主角無敵後,
然後有敵人勢均力敵,主角苦戰贏

呢套直接寫老師戰力無限,
唔洗諗有人同老師畫等號苦戰(包括爆破)
爆破冇想像中咁勁,最多都係可以玩傳送

但計勁,唔會好似老師咁,只要一拳就解決問題
扮到苦戰咁,其他嬴到好輕鬆咁
仲差過老師一拳秒
繼jojo post負皮替身之後依家連村田一拳po都出現負皮魔人
除佐老師無啦啦殺入Q市挑警犬俠機
呢點有保留,king本人幸運值爆燈,唔代表連埋佢保護的人都會受King幸運眷顧。

最有可能結果係King本人冇穿冇爛,但變佐龍卷食哂,受佐傷都要做king盾牌/stand
根本就冇睇透幸運呢樣野
你咁講的話老師都冇秒到
利申冇睇原著
講過佢幾勁?
同埋那個空間入面嘅係咩人?
原著完全冇提過佢能力同有幾勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞