《因為前世一個承諾,令我今世三十歲都仲係青頭仔》

262 回覆
65 Like 11 Dislike
有冇考慮出小說
出小說..?你意思係出書?
出咩都好寫故事咁叻
大家啱睇就OK
樓主可唔可以唔好咁撚癲
好似3D肉蒲團咁
(19)

「慧真大師正在閉關,不能見你們。」廟祝將我地拒之門外。

「大師唔係早幾日先出關,咁快又閉關?咁今次佢要閉幾耐?」我問完,Samuel用國語翻譯一次。

「大師把自己三份之一的功力傳了給你,導致他老人家元氣受損,估計這次要閉關一段時間,才能夠恢復元氣。」

跟住廟祝遞左張紙仔俾我:「這張紙條是大師閉關前留給你的。」

紙條上面寫住:你已經掌握了氣形合意功中的「氣」和「形」,剩下的就是「意」

「意」代表意想,就讓你的想象力成為你的武器,去打破命運的阻擋。加油;)

慧真大師惜字如金,只係留左短短兩行字,句末仲留左個笑臉符號。

我明啲又唔明啲,一知半解:「想像力?即係點?大師仲有無其他指示?」

「想像力,imagination,你回去自己慢慢參透吧。」廟祝係咁趕我走。

慧真大師傳授左自己啲功力俾我,導致元氣大減,咁睇嚟佢應該要閉關修養一段時間,一時三刻都出唔到關。

既然係咁,我都別無他法,唯有返香港。

隔日,我就同Samuel、Lily一齊搭飛機離開台灣。

經過咁多日,屋企火燭完,應該都已經解封左。

落機後,Samuel同Lily陪我返去屋企睇下。

嚟到門口,推開門一刻,忽然我隱約感受到一股莫名嘅寒意。

「咦?乜你終於肯蒲頭啦?搵左你幾日都唔見人,仲以為你死左。」

一打開門,就見到欣欣。

「你上嚟做咩?」我問。

「嗰份嘢我已經搵律師寫好,拿拿臨簽左佢。仲有,家下個廚房燒左,橫掂都要裝修過,不如順便拆曬成間屋,重修裝修一次。」

欣欣當正自己係呢間屋嘅主人:「我早兩日已經揾人上嚟睇過架啦,我諗住個廳放多兩張梳化,呢套音響咁阻埞就揼左佢,留個中間位俾我放套按摩椅…」

我直接打斷佢嘅發言:「份嘢我唔會簽,間屋唔會重新裝修,音響亦都唔會揼。」

「唔想簽?乜除左我之外,你仲有得揀咩?你唔簽以後成世都無得扑嘢架喎,你接受到咩?」

「接受唔到,但我遲早都會諗到辦法突破障礙,同其他女人做愛。」

「講到尾原來係想搞其他女人,明明上一世誓神劈願對住我講,今世都只會愛我一人,點不知一轉世就變曬樣,唉,男人果然係信唔過。」

「收皮啦,係上一世嘅我憨居先會俾你氹到,而我就唔同佢,亦都唔係佢,我係唔會輕易屈服!」

「即管睇下點!上天安排得你今世,只可以同我一個人搞嘢,咁已經證明左我同你根本天生一對,我地兩個喺埋一齊更加係無法逃避嘅命運,我勸你都係認命吧啦!」

「食蕉啦你,我先係同傑傑天生一對呀八婆!」Samuel即刻反駁。

「你唔好站亂歌柄住。」我話返Samuel,跟住再同欣欣講,「就算係命運安排又點?我就唔信自己改變唔到命運,我一定可以同其他女人搞嘢!」

「哈哈哈,好呀!我就放長雙眼,睇下你點樣改變命運!」欣欣哈哈大笑。

佢笑嘅時候,我感覺到佢身上,隱隱然散發住一股陰森嘅氣息。

欣欣一邊高聲大笑,一邊行出間屋:「哈哈!就憑你想改變命運!哈哈哈!」

當佢擦肩經過嘅時候,個心寒一寒,不由自控咁起左雞皮。

「頭先嗰個,係你嘅宿世情人?」Lily問。

我點點頭回答:「無錯,佢就係我嘅宿世情人。」

「啱啱當你話要改變命運嘅時候,我感覺佢好似突然變左另外一個人咁。」Lily對我講。

而我其實都有類似嘅感覺。

但點都好啦,我唔可以俾條友睇死,我一定要證明俾佢睇,我係有能力衝破力場,打破宿命!
未完待續
推推推
多謝巴打咁熱烈推po
出文未
打完針,手痛,休文一天
睇落又幾有深度,加油
幫政府谷針 垃圾
屌你
點解唔多謝我?
多謝埋你
你IG冇野睇既
georgesensha呀嘛
Lm
push
(20)

慧真大師閉關之前,留左張紙仔俾我,上面有一句寫住:「讓你的想象力成為你的武器」。

呢句說話究竟點樣解讀?

點為止將想象力變成武器?

我地三個叫左外賣,圍埋一齊集思廣益。

大家一邊食住外賣,一邊思考、參透大師嘅意思。

Samuel望住張紙仔,諗得好入神。

「我諗到啦!我終於get到大師嘅意思!」

條友突然嗌出聲,搞到我同Lily嚇親咁滯。

「有咩就快啲講啦。」我話。

「大師嘅意思好簡單!就係叫傑傑你擴闊想象力,唔好再俾傳統嘅思想局限住。其實男人唔係淨係可以同女人一齊,兩個男人都可以好開心,一樣可以相親相愛相撫摸。換言之,大師係想你同男人搞嘢。」

Samuel長篇大論講完,就捉住我隻手:「我已經準備好啦,傑傑你呢?」

「……」我都唔知俾咩反應好,選擇直接無視,問Lily嘅意見.

「我就諗緊大師會唔會係暗示你,唔好只係同嗰道力場鬥力,而係運用想象力同創意去穿破佢?」

「但唔用碌嘢大大力隊穿佢,唔通真係學你話齋,用把電鑽鑽爆佢?」我問。

「唔排除真係可…可能...」Lily說話講到一半,忽然不支倒地。

我同Samuel嚇左一大跳「你你你…你無事呀嘛?」

Lily掩住個頭,面容扭曲,表情極度痛苦:「你地幫…幫我去個手袋…揾…揾樽藥…」

我同Samuel二話不說,立即去摷佢個手袋。

一打開,裡面有成十幾樽藥,大大細細,紅紅綠綠。

「邊樽先係?」我問。

「白色嗰樽…」

「裡面有好幾樽都係白色。」

我地唔知邊樽打邊樽,於是乎將全部白色樽嘅丸仔,拎過去Lily面前。

Lily忍住痛楚,指左其中一樽,跟住我地擰開個蓋,倒左兩粒藥丸放入佢個口。

過左一分鐘左右,佢嘅痛楚先消退,恢復返正常。

「好彩啫,仲未死得。」Lily鬆一口氣,食一啖意粉。

「你無事呀嘛?」我問。

Lily咀嚼口中嘅意粉:「無事,頭先一時病發啫,好彩你地及時拎樽藥俾我。」

雖然我同Lily唔係好熟,感情並唔深厚,但係啱先見到佢咁痛苦嘅樣,勾起左我嘅憐憫之心,心入面十分同情佢。

我相信咁多年嚟,佢一定俾呢個病折磨得好辛苦。

而某程度上,我同佢都算係同病相憐,因為大家都係被命運作弄嘅人。

命運奪取左我嘅自由,至於Lily就被命運無情奪取生命。

既然同是天涯淪落人,咁我當然唔會袖手旁觀。

慧真大師講過,氣形合意功可以能醫百病,假如我將體內大師傳俾我嘅嗰鼓真氣,傳過去俾Lily,或者有機會消除佢腦內嗰粒頑固嘅腫瘤。

呢道真氣現存於我嘅下體,要傳到去對方體內,最好、最直接嘅方法就係射俾佢。

只要我將下體插入去,喺佢入面射精,咁道真氣應該就會連隨一齊,注入到去佢嘅體內。

咁即係話,當我地一做愛,就意味住同時打破兩個人嘅宿命。

因此,我地之間嘅結合,將會係一場逆轉命運嘅性愛。
推。好故
(21)

對抗命運係一個帶點嚴肅、帶點沉重嘅命題,但唔代表我地要沉重咁去面對。

畢竟扑嘢都係一件快活嘅事。

開講有話「飽暖思淫慾」,食飽飯之後,我同Lily就入房搞嘢,再一次去嘗試肉體嘅結合。

佢並無因為頭先病發而影響心情,依然一如以往咁,落足嘴頭為我「吹奏」。

含舔啜,範範掂,唔知係咪因為上帝都好想試下,所以先咁急住召Lily上天堂。

不過此乃世間美好之事,豈能容許佢就此消失?

喺對方口舌刺激下,賓周好快充血扯旗。

跟手我就運氣,將嗰真氣谷返出嚟,令七吋之物再升華成粗長猛鳩。

一嚟我都先係好似上次咁,直接咁夾硬隊入去,結果遇上貞操力場嘅強力阻擋。

我不願就咁退讓,於是使出全身嘅力量,挺腰向前隊,試圖令下體衝破嗰道睇唔見嘅銅墻鐵壁。

但係無論我點樣加強力量,都係突破唔到,因為道力場會遇強越強。

每當我力量增強,貞操力場就會產生更強大嘅力量阻擋。

我地兩股力量一路針鋒相對,相持不下。

最後由於自己體力有限,始終都係頂唔順,再次敗陣。

睇嚟硬碰硬真係鬥唔贏,唔通真係要靠想象力擊倒?

我抖啖大氣,心諗唔係真係要電鑽先鑽得穿下話…

只係腦海不經意閃過嘅一個念頭,殊不知賓周居然…居然隨住呢個想法…

幻變成左一把電鑽…

What the fuck?!

我無眼花!你亦都眼花!我碌嘢真係…真係變左把電鑽…

「咦,你幾時帶把電鑽入嚟架?」Lily問。

「唔係我帶入嚟…係變…變左出嚟…」

一直喺門外偷睇嘅Samuel,都嚇到推門入嚟:「傑傑...你...你『細佬』發生咩事?係咪...係咪變左把鑽?」

連Samuel都見到,咁證明我真係無眼花。

我只係隨意咁諗下,下面就變成把電鑽,慧真大師講嘅「將想象力變成武器」,莫非就係咁嘅意思???

我吞一啖口水,將用電鑽鑽穿嘅嘅想法,轉換成用機關槍射穿。

下一秒,條嘢就係由電鑽變成機關槍!

在場三個人包括自己,都睇到目定口呆。

因乜解究我會變左做「百變星君」?

我唔敢相信眼前見到嘅景象,同時又喺度諗,唔知子彈會唔會射得穿呢?

我再吞一啖口水,轉換腦中想法令碌嘢變回原狀,然後隊向前觸發力場。

當下體頂住道力場之際,我運用想象力,將條嘢意想成一支機關槍。

三、二、一,開火!

「砰!」

半秒後,粒子彈一下反彈,射爆左我身後盞吊燈。

嘩!支槍真係有子彈!可惜仍然無法射穿力場。

Lily同Samuel從頭先到依家都係o嘴樣,完全都未反應過嚟。

的而且確真係太震撼,連我本人都感到不可思議。

喺呢一刻,我忽然參透左「氣形合意功」呢個名嘅寓意。

「氣」代表「真氣」,「形」意指「形狀,」,「意」就係意想。

有左「氣」,再加上「意」,就能幻化出唔同形狀及招式,故稱氣形合意。
係,因為暫時未po過嘢
多謝巴打幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞