Sony Xperia 討論區 (119) - 2022 白卡過主

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
一個update都搞唔好 SonyHK又贏

前排club做緊$6000買嚟試下摺機
我本身轉會係諗住唔想淨係喺Apple個ecosystems
而iPhone又係年年無驚喜,包括仲係唔肯轉USB C
今年iPhone真係轉返USB C 就真係轉返算了
就算再買AN機都唔撚會再買罪大
初出高價入手嗰班反而係最遲更新嗰班
買旗艦model反而遲過5iii update
咁比人撚法條氣真係唔順,抵佢手機無人買
到時可能部部都pro-I 咁賣過萬考驗信仰
買唔起
明明大把人有date都未必會up
罪大走去拖啲想up嘅人都唔知為乜
仲未計
其實部1iii 定價咁貴
都仲要比人撚化
SonyHK: 我係驚你忍唔到手買多過我驚你唔買我啲野
更新已經比其他廠少 又慢過人出 更新期又短過人
終於出更新 都可以更得唔齊機要分批
一係就部機改過野黎 頭批同中間個批唔同咗野要改
重未計佢拎部Pro-I黎撚部1III
部野真係慘撚到
SonyHK: 一陣啲台仔又吹up 完有「災情」

係有咩貴幹?
咁影落係好過iphone嘅
而且photography pro同cinema pro個ui對我嚟講叫見慣見熟
但update密度同速度真係不敢恭維

iphone有type c, 指紋同新藍芽codec就真係可以轉會重投airdrop懷抱
最多好似以前咁日日帶部A7iii出街
真係好過咩淨係影野食個最近對焦同埋像素都覺得好煩
resolution一樣12mp之嘛
但執落係順好多

同埋貪快直出都比之前好好多(呢點獲身邊女性朋友認證)
如果iphone 14 pro夠靚仔我都可以考慮下轉會
屌你老母呀罪大
睇下牙膏廠擠啲咩出嚟先
前排有個Pana user嘅frd想轉過嚟買A7R4,
我都勸咗佢揀nikon算

我遲下可能都轉n記算
我用過n記之後覺得都真係唔錯
係唔習慣無細機呢點之外無投訴
暫時啱使嘅應少都要Z6II/Z7II
但鏡唔啱心水

我心水係大機輕鏡
(雖然最後可能都係上A9算
鏡呢個比較麻煩 唔係無 但比起SONY原廠/副廠都係有D麻麻
因為未打算換新機 都係用緊普通定焦就算 無買啲貴鏡
最慘係人地有基礎去唧牙膏
但最明顯都係一近影個像差出哂黎
同埋raw既色係勁黃真係同相機一樣
罪大最均衡係XZ1
奈何做唔返個陣嘅質素
佢啲鏡太重太大支啦拎出去換機好煩
支100400又唔靚仔……

機身反而大機操作好好多
你叫我拎部A7C出球場走轉我真係死比你睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞