Sony Xperia 討論區 (119) - 2022 白卡過主

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
7月?
我估10月
各位用pro i的巴打
你地用緊邊隻moon貼?
好事黎屌下佢地等佢地改
等下發熱評測先考慮
唔好拎咗部fe當u wo
冇dynamics Color 食屎啦
諗極都唔明,系統已經極似原生,點解都可以cut咁多嘢得嚟仲要多bug
之前用Nokia 8,一樣唔係Android one但近原生系統,又一樣cus相機app,但升os都可以齊功能
Sony更新特點:
1. 部分原生功能會當係前後代型號嘅功能差異,例如1 II an11冇GPay menu,睇怕今次係dynamic color

2. 自家賣點功能唔會下放去舊型號,例如Video Pro

屌定肥旭老母因為佢實借機會係到吠
video pro唔放我理解 咁原生嘢又唔係pixel獨有都可以攞走 咁咪on9
BTW肥旭收皮啦
都係個句,Sony放超少資源係軟件開發
如果唔黑心啲諗Sony嘅話,有兩個原因唔放:

1. 唔夠能力搞
2. 唔夠時間搞 (冇時間同人力做testing)
唔成立架喎
原裝嘢
成立呀
Sony唔會直接用原裝功能架
所有原生功能佢都要“customize”落佢現有個套,只係程度唔同
得咁少野要cus都搞唔掂
恨鐵不成鋼
FYI
PRO I 原裝機套
用左唔夠一個月,絕對唔係粗用,冇跌過冇撞過,但都變成咁

基本上日常揸機會掂到的部份都好似溶左咁

小弟亦從來冇用開潤手/酒精搓手液之類既野的習慣,所以唔會關化學物品的事

今次呢個套真係好撚垃圾
上面都有兩個師兄屌
呢次真係幾肉赤跟機半價都要$295

以往用xzp / xperia 1都有買原裝套,質量都好正常,今次pro i 咁鬼樣
其實謝安琪個廣告拍得幾靚

有心機過三位一體好多
我個指紋又係有問題,sony機好多個事件,幾時先生性
其實搵淫kay賣pro-i......
我覺得仲衰過搵Shirley Sham賣5iii

定係淫kay響影相方面好出名只係我唔知
究竟Kay做錯咩
Shirley正好多
一部定位咁高既電話又好相機又好
唔係應該搵個專業少少既做代言人好d咩

依家link up唔到謝安琪同Pro-i之間既關係
夾硬搵個藝人代言咁

好似5iii既定位,
搵沈殷怡代言就合理好多
1994 vs 1977
好難唔正

Shirley 真心身材好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞