Sony Xperia 討論區 (119) - 2022 白卡過主

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
我十一月喺Sony Store買1iii都冇藍牙耳機送
不過用咗VIP價(平過Staff價)買就算啦
等你包膠
年經
求ching介紹Pro I 玻璃 mon 貼,今日返工跌爆左
用緊 1iii + ZX507
如果係中毒頗深,ZX507 + 靚少少4.4mm in ear 會令你唔再想用任何電話聽音樂----最緊要係下載到streaming。1iii 嘅3.5mm 其實都ok,主要運用上靈活性,同避免成日帶住條dongle,或同時拖電話/DAP出街

但非常同意Xperia 個music app 太廢,如果個app 做得太好,應該會影響Sony Walkman 銷情的
app/軟件會影響銷情嘅講法真係好老套

walkman也好alpha也好嘅target consumers係發燒友同專業用家

手機做得幾好都好都係面向一般用家

再者手機應用體驗好其實都增加到用家向上爬嘅意慾,刺激到專業產品嘅銷量

希望Sony諗得通呢點

軟件係真係好重要
btw 個mon雖然show pro-i wallpaper仲係斷色問題但低光個陣已經冇再有tinting
唔知點解啲廠淨係做1iii/5iii唔做pro I
你試下星際兜兩圈睇下有冇啦
想請教下大家
最近買咗部xperia 1 iii
換禮品係咪登就保養之後帶單同電話去sony store就得?
另外個指紋成日都認唔到,有冇方法可以改善?
有冇1iii既軟貼,唔想用玻璃
膠貼得唔得?
盒 單 機

scan過
1iii理論上認得好快好準
係就係老土啲,不過係客人感觀上Sony 走緊路線。S 嘅DAP 係最佳例子。由細黑,大黑,差啲啲買入金磚,再hea 吓忍唔住入ZX507。細心嘅用家會發現每部嘢都唔會有被其他取代可能(除咗金磚應該可以取代黑磚,冇長期玩過金磚,所以唔敢confirm)個point 係,S 產品係冇self cannibalization 哩回事(非常舊嘅除外)

講開,幾件DAP 軟件上都有進步空間
有陣時體驗可以彌補唔少嘢
哪怕出嚟質素唔夠人哋打
所謂冇比較冇傷害嘛
但體驗係最直觀影響使用者觀感
我試落覺得黑磚有味精過金磚,2部機真係2樣嘢黎
話說有幾時升級an12嘅消息未?
都可以,邊度有得賣
好,我再試下
收到放假去望望
星際有imos膠貼
3sas
Thanks ching
收工去睇下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞