大結局年【英劇】討論區

498 回覆
25 Like 5 Dislike
根本成個英國都佛系宣傳
冇咩意欲打去其他國家市場
係靠US串流平台買
https://www.youtube.com/watch?v=M1UGGZnHyf8
Netflix既Scandal 宇宙
為左睇Naomi Scott我會望下
KE個結局…
GJ s2已出
每周更新
呢幾日到我追s1
呢套好睇
鍾意睇英國特工可以睇
Kate Winslet to Star in Channel 4’s ‘I Am’ Season 3
https://variety.com/2022/tv/global/kate-winslet-channel-4-i-am-1235229634/
唉同日劇一樣,淨係關注國內市場就算明明有好多好劇但冇乜人識
S1都唔知重睇左幾多次
睇極都唔會厭
早幾日先追完s1
anne lister好好戲
完全自信但又好脆弱
一講感情事即刻有眼淚
間祖屋shibden hall好靚
劇入面還完得好靚好似
有機會都想去睇睇
反而我地香港viu成日播英劇

不過有人睇先算
Suranne Jones英劇界最top
我都睇左起碼3次以上,好鬼正
後面果兩集d內心戲正到,明明好掛住Ann Walker,想放低但又放唔低,睇到好肉緊
Suranne簡直演活Anne Lister我就係睇完呢套劇鍾意佢

特別係去丹麥見女皇嗰陣,女皇問佢黎丹麥係咪想逃避啲咩,anne講講下有啲難過,右眼流左滴眼淚,嗰下真係仲有hilltop scene嗰段

Sophie 都好好戲咖,演到Ann Walker嗰種脆弱同可憐

Shibden hall 好似除左anne 睡房,全部實地取景,聽編劇sally講因為anne睡房太細,攞鏡頭有困難所以冇用實景

我都想去呀想去埋Yorkshire 好有古典氣息好靚幾時先有得去旅行呀
好耐冇開電視睇都唔知viu有英劇睇

好耐以前我都會喺cctvb 明珠台睇美、英劇,第一套接觸嘅英劇係Downton abbey嗰陣買廣告買到好行,睇到套劇啲取景咁靚嘅就開始留意英劇
Doctor Foster裡面啲演技
特別係s1最後嗰集去Jodie屋企食晚飯攤牌嗰段slay全場
Loop到我都背到晒啲劇情
我好少會重睇但呢套吸引到我睇左幾次
我依家不斷loop s2 ep1

我哋2個post一齊傾

2位女主都好好戲

原來係實地取景
座野幾百年歷史
喺入面拍野會唔會好大壓力
我都有專登search Yorkshire
好靚呀
睇訪問原來佢哋s1 間church堅係佢嘅結婚間church
OMG
呢套都想睇
原來都有Jodie
但你覺得好冇睇?
s2 ep1我睇完直播已經即刻返loop
Sophie 真人好cute,佢未生仔前d IG story 好搞笑

得我睇既Breeders S3 5/9回歸
有興趣睇可開迪迪尼睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞