大結局年【英劇】討論區

498 回覆
25 Like 5 Dislike
非常認同但個幕好短同有啲sad
S3悶到要用1.5倍速睇而且s3佢地交集好少希望編劇生生性性好好咁完左套劇

一樣本身冇睇開sheshe劇,新年嗰陣突然間好想睇古裝劇,咁啱見到呢套咪開黎睇,點知中毒咁深
知道4月播s2好興奮好彩當年未睇,唔係就要苦等3年
其實無人想知Carolyn過去
KE受歡迎係因為Villanelle 同Eve
KE s3直頭主角變配角成日講Carolyn 同佢個女,根本無人想知Carolyn既事
GJ我當年開播果時睇,睇果時已經好期待快啲有s2,點知一等就等左3年
Boardchurch
Luther
The Fall
According to the BBC website the new series of six episodes will start on Wednesday, April 20 at 10pm on BBC Two.

我都想講唔講唔知Carolyn 取替V同E咁要講Carolyn 故事唔係問題但著墨有啲多,好似妹仔大過主人婆咁唔知依家s4點啦

武肺累人累物樂觀啲諗s2仲有幾日就播,苦等幾耐都值得
S4又係多左d無謂角色
啱啱睇番
呢套好少人講
但其實係Jodie個人solo
https://twitter.com/BAFTA/status/1510945949815869444?cxt=HHwWiMC42cDV-vcpAAAA
有睇
我覺得唔差
雖然kate Winslet都做得好好
(其他冇睇
想Jodie拎獎
正路Kate VS Jodie
今年BAFTA仲要加UK人拍美劇都有得提名
姐係佢地兩個一齊嘅screen time 都好少?
上季多左Helene都算 起碼同the twelve有關
係,成日見一見又無左
今季Helene戲份多左少少,Helene幾正,
所以唔介意
但多左好多無謂劇情
其實我唔太鍾意s3,s4劇情太散,每段戲都得果幾分鐘,搞到好似一忽忽咁,好唔連貫
我都幾鐘意Helene
如果要拍外傳講Helene仲好啦
Slow Horses有冇人睇
今集Gary Oldman+Kristin多番戲份
Jack Lowden無乜主角氣場
應該話Gary Oldman+Kristin兩個老戲骨終於同場
我都覺得係
唔想睇Carolyn
英劇宣傳重要性

BBC

HBO

prime video

BBC
見到Claire Foy就諗起事頭婆

完左KE到Derry Girls
唔係pwb寫完第一季唔寫都應該唔會搞成咁
睇S3都覺得啲劇情散修修,愈睇愈悶

冇睇s4但睇ig 見到Helene
咁叫V情何以堪
其實第一二季我幾鍾意Carolyn但第三季講太多佢嘅事,太煩又無聊而且有興趣知Carolyn以前啲情史
BBC真係佛系宣傳hea到
明明兩套劇咁出名都唔比足心機宣傳下

好彩喺US平台有上,唔係成為滄海遺珠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞