Samsung Galaxy S22系列將於 2022年2月發布,將內置配有手寫筆!

385 回覆
41 Like 17 Dislike
咁8gb ram都夠用
曲 Mon 真係唔得,成日 hi 錯
好似 Note 20 咁變返正常 Mon 咪幾好
曲 mon 係比 Apple 啲專利 fake 咗, 佢一向係跟 Apple 啲專利嚟做, 諗住食頭啖湯同令人覺得係 Apple 抄返佢轉頭, 點知 Apple 申請咗專利又唔出曲 mon, fake 撚到極致
Apple 有時 D 嘢死都唔出係有 D 理由
仲有之後 Apple 申請 M 額 Face ID 嘅專利, 佢比人跣咗鑊勁之後唔敢再跟, 但之後 Apple 真係出 M 額 Face ID, 就老羞成怒係咁笑鳩人 M 額
唔關事的 Samsung笑完Apple 好多時之後都會照跟
例如cut 3.5mm 跟機火牛
個 M 額太有特色, 而且 SAMSUNG 都整唔到咁高技術嘅人面識別, 要個 M 額嚟冇用
S8-Note9時期要擺埋虹膜識別sensor
虹膜識別唔夠 Face ID 複雜
我都覺得S22好大機會唔會再推SD卡槽...
唔喺邊個同佢買M$啲雲端儲存...
但早兩日傳聞會出1TB喺S22...但我想知道大家平時用開幾多儲存空間?

我Note10+ 512用左一半位都冇

想換S22原因喺想換部靚啲影相嘅機
同一次過換埋隻錶同耳機,唔知今年有無出新
睇個用家放幾多野係電話
我自己就256 keep住仲有~30% free
如果咩都放入去又keep係手機, 就算1TB 都隨時唔夠用
想多了,一定唔會再有插咭,只會出1T呢啲大rom數比你地買。大勢係咁玩
其實sony出果部有插卡時都有小小動搖...
但用sony個原生UI我好唔慣...
始終5G加雲端先喺大趨勢
ui 呢樣野無法, 每個brand 基本上都有自家 (除非用google)
而且就算呢個verison 用慣左, 可以upgrade左又唔通
但android 就其中有樣好可以用launcher
咪傻啦。你有信心自己嘅健康狀況,會等到Sony 嘅update?
依家我都夠膽講Android 嘅rom 排第一係pure Android, 第二係one ui, 只係各有千秋,今年pixel 表現收皮,Android 首選,只能係三叔
純個人意見,我覺得用Launcher有啲累贅...
sony應該喺原生UI?
Pure android 同one ui 咪原廠rom囉,唔會累贅。
Sony個rom 近pure Android, 但fix bug同update 係挑戰你嘅生命長度
Pure android 同one ui 咪原廠rom囉,唔會累贅。
Sony個rom 近pure Android, 但fix bug同update 係挑戰你嘅生命長度
MKBHD出咗 S21 FE Review

Samsung JM9 FE定價都可以咁貴㗎咩 S21做埋優惠都可以差唔多價啦喎
買pixel 6pro好定s22好?
對三叔嚟講
因為s22就出
s21會下架
所以s21 fe個價冇問題
除非有愛加持,如果唔係不了
如過過6K 等S22 係咪仲好
你講6pro?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞