Samsung Galaxy S22系列將於 2022年2月發布,將內置配有手寫筆!

385 回覆
41 Like 17 Dislike
Samsung Galaxy S22系列將於 2022年2月發布。其中的 Galaxy S22 Ultra 將會是頂配配置,採用全新的設計,融合了 Galaxy Note 系列設計語言。

網上傳言認為 Samsung Galaxy S22系列會有黑色、白色、綠色和紅色四種配色。結合官方媒體圖片出現的粉紅色和紫色,Samsung Galaxy S22系列至少會有5種配色。值得一提的是,Samsung 還在設計一些獨特的配色。比如 Yogesh Brar 了解的紅色型號確定顏色方案,通過其荷蘭夥伴 LetsGoDigital 製作出了渲染圖。

這一組紅色配色 Samsung Galaxy S22 Ultra 的渲染圖由平面設計師 Parvez Khan(又名 Technizo Concept)創作。採用的顏色是 Burgundy 色(是紅色系的一種顏色,因與法國勃艮第所出產的勃艮第酒顏色相似而得名。勃艮第酒紅與栗色相似。),在此前的 Galaxy S8 和 S9 智能手機系列中使用過。

外觀上,Samsung Galaxy S22 Ultra 正面為水滴屏設計,後蓋為玻璃材質,機身還將會內置手寫筆倉。
性能方面,除了搭載旗艦處理器,影像系統得到了全方位的升級,配備 1.08億像素主鏡+1200萬像素超廣角鏡頭+2個1000萬像素的長焦鏡頭。影像系統支援3倍、10倍光學變焦以及100倍數字變焦。

除此之外,Samsung Galaxy S22 Ultra 內置 5000mAh電池,支援 45W 快速充電。售價方面,Samsung Galaxy S22 系列售價很可能與上一代一致。

Source link : https://qooah.com/2021/12/26/samsung-galaxy-s22-ultra-burgundy-red/
唔出note 同note合左體
垃圾三星
以ultra combine 左note系同s 系,醒!同fold系分清路線,三叔呢個定位好!
做咩黎三叔post
醒!
錦鯉用緊邊部機牙?
家燕姐同曲面mon....唉
抄埋sony個外型
note9 用家表示:
你唔整走粒墨唔會換機
咩叫
比如 Yogesh Brar 了解的紅色型號確定顏色方案,通過其荷蘭夥伴 LetsGoDigital 製作出了渲染圖。
相問有人話喺部機則面見到多左粒“相機制”真定假?
即喺好似sony啲機咁,㩒半粒會focus 咁
去鋪撚下部s21u參考下。接受下新事物,其實係好大進步,絕對值得你轉
Marry Christmas 接實,
呢個正喎
但係 note 9 用得好開心喎
粒墨阻住個畫面好 7
有d 咩值得換機?
唔鍾意粒墨有得遮架喎
咁講,如果你俾我揀,我都寧願粒前鏡係個鏡頭嘅左上角,打機就變咗部機嘅左下角,咁樣更加好
係咪繼續無sd卡糟
磚頭

報左名未
你唔問下有無得換電
想知ultra有冇綠色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞