其實Michael Jordan定係LBJ勁啲

299 回覆
346 Like 27 Dislike
球技上可能差唔多,lbj而家連logo shot都射到
但心理質素、關鍵時刻表現、穩定性同領導能力mj強大得多,6次final 6總冠軍 6fmvp 唔係講笑
MJ輸完pistons第二日就即刻練波 FOJ輸完就係即刻搵定下家跳槽
其實要比技術係幾接近 但FOJ抱團,性格同場外小動作真係扣唒分先引到咁多haters
MJ 入唔到playoff 個時咪拎第8 pick 加推野換到第5 pick ge pippen lo
lbj 係騎除左頭兩年年年入playoff 邊可能有高順位pick
加上騎管理層眼光廢到閪咁...
MJ 未有pippen前都打緊playoff wo…..
沾迷: MJ無打finals果幾年唔計?

打20年都冇進步過
垃圾38歲仲靠緊身體打波
占狗真係弱智
笑撚死如果係咁講嘅話新秀Jordan都有季後賽打啦
on9,90年代啲人勁咁多,依家啲人玩泥沙咁。
https://youtu.be/cvtlrv6kwso
睇完依場,反而我覺得當年既防守都幾廢下
如果LBJ生於活塞壞孩子時代
會唔會場場被人打到喊
MJ > Kobe > RMBJ
邊方面?

奶共方面?
Leflop 應該會係咁瞓低
我反而想知RMBJ唔轉隊可以有幾多個冠軍
其實以前啲波真係算9數啦 節奏又慢 啲人射波又廢 仲要有非法防守 以前啲球星面對嘅防守壓力會有幾勁 運動真係不停進步嫁 但硬係有啲老野唔會認同 亦都唔會欣賞新世代 舊一代嘅nba 球星亦都一樣 好似個咩oscar Roberson 早幾年前咪跳出嚟話curry 其實好廢 佢射波咁勁係因為依家啲教練唔識籃球唔識守佢 係佢個年代curry 一早係後埸比人跟到實wo 屌那媽以為有咩獨特見解 原來係到講啲小學生籃球知識 退休球星大夢同Ai就真係幾好 見後生打得好係會比鼓勵同會肯傳授自己技術比後輩 而唔係驚死自己輸咁跳出嚟踏9人
仲未計科技發達 AI分析
其實可以帶3隊波,3個唔同體系
完全不同嘅隊友 都可以champ 可以係fmvp 好撚勁
如果團係組就勁,以前拓荒者 F4湖 依2年nets 點解贏唔到
當年活塞既Jordan rule真係好熱血
近廿年堆所謂鐵血防守球隊(11公牛,13灰熊,12溜馬)根本無得同壞孩子活塞比
下,上年Nets無出榮叔,都同鹿打足7場輸KD隻腳指公太長岩岩好踩界三分變兩分
如果Full team一早屌打左鹿拎埋champ
未拎就係未拎,我無講錯呀
組團一定唔係必贏係真

熱火都輸比小牛
http://www.playball-pet.com/doc_RTBJU0t5SGVuYmdjRTZoTno1UkFQdz09?fbclid=IwAR1GSFxXW4U_fXa1jvoI4F-j2akFLmnSgDKDAMWyLDyOJW-hoJVz2palLCc

6冠Jordan公認王者!為何11冠Russell不是歷史第一人?對比差距之大

5、一人壓制一個時代的絕頂實力
Jordan在手的6個總冠軍,FMVP全部是Jordan,此外Jordan職業生涯有5個常規賽MVP,在整個90年代除了他退役總冠軍就沒落在別人手中,而且整個90年代中,他幾乎擊敗了所有球星,Karl Malone,Stockton,Payton,Kemp,Barkley,Ewing,Miller。但是當時的塞爾蒂克奪冠對手只有7支球隊,而且大多數的球星都在塞爾蒂克,這些人的名字你可能都聽說過,像Bob Cousy、Bill Sharman、K.C. Jones、Sam Jones、Heinsohn、Havlicek,這些還只是名人堂成員,你有機會了解一下塞爾蒂克主場上空的球衣名單你就會發現問題所在。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞