垃圾 Korner 咁樣做生意真係好咩?

484 回覆
772 Like 12 Dislike
買過一對覺得幾好着
好在暫時都冇穿冇爛
同埋見佢係黃店先買
朋友前幾日去咗門市買鞋
比佢碌銀聯收多咗一次錢有哂銀行交易記錄做證據
個店長同客服勁hea,長期潛水唔覆,係咁將個波拋返比我朋友
要佢打比銀聯同落銀行自己處理
佢地都似係搏我朋友嫌麻煩唔退錢
買鞋真係正正經經落門市好了
真係搞到自己
我都backlist左呢對難好耐,買過兩對鞋,番工果時成個底係可以甩撚哂出黎,好彩有擺多對鞋係公司dklm
佢哋好鍾意攞”vegan leather植物皮革”做噱頭
其實係大陸廠垃圾膠皮
一對成本唔洗50蚊 預着一個禮拜打柴
所以點解佢哋會成日做特價
即係本身成本好低 但係原價mark up到好高
靠特價period等啲妹豬覺得好平好抵着
當大家係水魚

啲款全部左抄右抄 而且啲貨係唔會做QC
話知有defect會着爛腳都照賣俾客
然後話有一個月退款
總之就有數返咗先 再冷處理投訴

老細何先生係世界級賤人
好鍾意用下流手段去做生意
所以佢聲稱日本製台灣製嗰啲真係得啖笑
仲要成日將自己啲賤格生意手段亂咁教人
說鳩其他網店同佢一齊crossover賺錢

Dear Lily 係想抄Codalab
淘寶首飾mark up價錢去賺錢
但係啲quality自己上去佢個網
睇就知有幾垃圾

再講多次The Korner唔係黃店
啲貨全部都係大陸野 賺到嘅錢更加唔使諗會幫手足

仲有好多賤格嘢不能盡錄
我朋友恒管同學加pt同事,佢講野好勁好聰明
佢梗係聰明啦 唔踩界唔犯法嘅嘢唔做
窮到淨係得返錢就係講緊佢
做生意做到佢咁死咗係會落地獄
咁做生意都有,根本已經係去到奸商級別
Hi 何生
重你老母,啲嘢垃圾就垃圾啦。
你女朋友made in China?
Btw何先生就識好多人嘅
之前有個korner打手出post俾人屌返轉頭
幾千個負皮 但係過咗幾日個post就消失咗
大家就知咩事啦

依個post都唔知可以留幾耐
所以唔好彩買過佢哋鞋嘅 就直接報消委會
推到個仆街破產收皮
一開始真係好好著 好舒服
而家質素下降哂 好垃圾
1000-2000價位有咩類似推介
想又舒服又靚
wtf 買過佢一對鞋
local brand都咁貴 我買返日本牌子好過
香港有幾多個人會有大細腳?
呢間啲鞋十對九對似阿婆鞋
上次買完一對鞋
個sales tum我買消費劵coupon
我諗咗陣都係話唔需要
佢見hard sell唔成就勁閪
攞個爛鞋盒+爛袋
扔係枱面比我自己攞鞋
屌你老母幫襯你仲要受氣
從此blacklist
你on9到我想block柒你
wtf????ifc間餐廳?
對loafer 兩個禮拜就當咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞