垃圾 Korner 咁樣做生意真係好咩?

484 回覆
772 Like 12 Dislike
仲要淘寶標籤落嚟cls
係依間Dear lily 賣首飾嘅
D2 place同新都會都有鋪

試過著左一兩次爛左...
呢間野冇寫明d鞋邊到製造
扮韓國/台灣野
之前睇其他post講過有部分係台灣design made In china
賣成500-600一對 個價錢根本對唔上quality
有無台灣製嘅鞋推介?
個fd話好著
間野ig出過story撐香港人
https://www.pinkoi.com/store/labrisashoes
支那落黎?
Hi打手

落雨著完就係咁
知情人士
Dear lily 葵芳新都會好似都開左一間,
一睇就知低質素, D價錢又唔係平!

Codalab / happy house 好好多
Codalab仲有自家設計!但價錢差唔多
我買左兩年既耳環,放係保鮮袋,依家仲好靚
咁撚仆街
Jelly beans係好著但d款好老土

除咗何生 Kathy Cheung 都係korner 老細之一
唔是ex 仲係佢條女 拍咗好耐拖
不過狗公何生碌鳩十幾條女分
應該都係各有各玩
何生當年係恆管殘廁扑野扑到全系都知,仲要走出黎求大家走先

仲要係女宿屈蛇厚面皮到比人趕都唔走
被扑嘢耽誤的大商家
化撚咗灰都要認撚住依三間 都係何生傑作

比較好奇,點解會去呢啲鋪頭買鞋
信佢真係有可能會放成本入design同engineering度?
定覺得佢sourcing有機會平靚正過大廠?

有人拎黎比日本啲手工鞋
人地日本收緊幾錢對鞋呀
窮係咁㗎啦
佢啲sales真係會西口西面
寸柒柒咁樣
問多一句都嫌你煩想你快啲消失咁
香港人劣根性貪平
當初何生就係睇中呢點
覺得香港少呢個價位嘅女款鞋舖
無可否認何生的確係眼光獨到
而且食正digital marketing個勢
只要你唔小心睇過佢啲廣告
全部social Media都會係佢哋
少啲定力都會覺得好吸引
只可以話香港妹豬見識少
係咩 見佢有條新女 都一段時間
可能真係各有各玩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞